Šviežiai sušaldyta skumbrė sūdoma sūryme, o svogūnų lukštai ir arbata suteikia auksinę spalvą, kaip rūkytai žuviai. Sūdyti skumbrę namuose labai paprasta, pati žuvis yra riebi, todėl jos skonis bus lengvai sūdytas.
Produktai:
Šviežia šaldyta skumbrė – 3 vnt
Sūrymui:
Vanduo – 1 litras
Svogūnų lukštai – dvi saujos
Sausas juodosios arbatos užplikymas – du šaukštai. šaukštai
Druska – trys šaukštai. šaukštai
Cukrus – 1,5 a.š. šaukštai
Kaip virti skumbrę butelyje:
Paimame žalią skumbrę, išdarinėjame, nuplauname, nupjauname skumbrės galvas ir uodegas: į puodą supilame vandenį, suberiame druską, cukrų, arbatos lapus ir svogūnų lukštus, užviriname, atvėsiname ir. įtempti.
Supjaustome plastikinį butelį – jis bus naudojamas kaip indas marinavimui. Patogu naudoti pusantro ar dviejų litrų plastikinį butelį su nupjautu viršumi. Žuvis įkišama vertikaliai įprastų dydžių, į butelį telpa trys žuvys. Po naudojimo buteliukas tiesiog išmetamas.
Išdarinėtą skumbrę be galvų ir uodegų įkišame į plastikinį butelį ir užpilame pasūdytu arbatos sūrymu.
Po trijų dienų sūdyta skumbrė svogūnų lukštų arbatoje yra paruošta!
Žuvies šonuose gali būti šviesių dėmių tose vietose, kur jos buvo greta butelio sienelių, tai skoniui įtakos neturi, žuvis impregnuojama iš vidaus.
Gero apetito!