Iš esmės šis patiekalas yra kaip lazanija, tačiau jam reikės pačių įprastų makaronų ir maltos mėsos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bet kokia malta mėsa, 350 g;
- pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
- pomidoras, 1 vnt.;
- druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės, Provanso žolelės, muskato riešutas;
- miltai, 1 valgomasis šaukštas;
- vanduo, 200 ml;
- makaronai, 250 g;
- pienas, 300 ml;
- sviestas, 10 g;
- sūris, 100 g.
Virimo procesas
Maltą mėsą pakepinkite augaliniame aliejuje, kol iškeps, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.
Pomidorą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į faršą kartu su pomidorų pasta.
Supilkite vandenį, išmaišykite ir troškinkite uždengę dangtį 5 minutes.
Atskirai pakaitinkite sviestą, sumaišykite su miltais ir pakepinkite, supilkite pieną, išmaišykite ir užvirinkite. Druskos ir pipirų, pridėkite muskato riešuto ir Provanso žolelių.
Suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į kepimo formą supilkite makaronus, paskirstykite pagal formą ir ant viršaus patepkite pieno-sūrio mišinį.
Vėl išdėliokite sluoksnį makaronų, maltos mėsos, sūrio ir pieno mišinio.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

