Gardi vakarienė iš prieinamų produktų O visa šeima soti ir patenkinta!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš esmės šis patiekalas yra kaip lazanija, tačiau jam reikės pačių įprastų makaronų ir maltos mėsos.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– bet kokia malta mėsa, 350 g;

– pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;

– pomidoras, 1 vnt.;

– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės, Provanso žolelės, muskato riešutas;

– miltai, 1 valgomasis šaukštas;

– vanduo, 200 ml;

– makaronai, 250 g;

– pienas, 300 ml;

– sviestas, 10 g;

– sūris, 100 g.

Virimo procesas

Maltą mėsą pakepinkite augaliniame aliejuje, kol iškeps, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.

Pomidorą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į faršą kartu su pomidorų pasta.

Supilkite vandenį, išmaišykite ir troškinkite uždengę dangtį 5 minutes.

Atskirai pakaitinti sviestą, sumaišyti su miltais ir pakepinti, supilti pieną, išmaišyti ir užvirti. Druskos ir pipirų, pridėkite muskato riešuto ir Provanso žolelių.

Suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Į kepimo indą supilkite makaronus, paskirstykite pagal formą, o viršų patepkite pieno-sūrio mišiniu.

Vėl išdėliokite sluoksnį makaronų, maltos mėsos, sūrio ir pieno mišinio.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Patarimas : galite naudoti bet kokius makaronus ir visus sluoksnius pabarstyti kapotomis žolelėmis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.