Šis patiekalas paruošiamas greitai ir paprastoje keptuvėje. Receptas gana įdomus ir puikiai tinka kasdieniam meniu. Kopūstai su mėsa – patiekalas, kurį galima saugiai patiekti vakarienei. Pasirodo, sotus ir ne itin kaloringas.
Reikalingi produktai:
- 1 kilogramas kopūstų
- pusė lemputės
- pusė morkos
- 300 gramų vištienos filė
- druskos, pipirų pagal skonį
- 1 arbatinis šaukštelis paprikos
- 1 lauro lapas
- 4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
Kaip paruošti kopūstų vakarienę su vištienos filė
Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Morkas nulupkite ir supjaustykite juostelėmis. Nuluptą česnaką sutrinkite peiliu ir supjaustykite mažais gabalėliais. Kopūstą supjaustykite mažais gabalėliais.
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais.
Į keptuvę supilkite aliejų ir sudėkite filė. Kepkite 3-4 minutes. Įpilkite lauro lapų, druskos, pipirų pagal skonį. Ten suberkite papriką ir mėgstamus prieskonius, išmaišykite.
Į mėsą suberkite svogūnus, išmaišykite ir suberkite česnaką bei morkas. Viską išmaišyti ir kepti 3 minutes.
Tada dedame kopūstus ir vėl viską gerai išmaišome. Pavirkite kelias minutes ir sudėkite sviestą. Virkite patiekalą ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.
Praėjus nurodytam laikui, kopūstai yra paruošti ir gali būti patiekiami.
Tokie kopūstai gali būti ne tik skanus patiekalas vakarienei. Jis taip pat gali būti naudojamas kaip pyragų ar pyragų įdaras. Kopūstai pasirodo labai skanūs ir visiems tikrai patiks, paragaukite.