Gardi mėsa sumuštiniams ir užkandžiams be orkaitės. Paprastas ir ekonomiškas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai labai paprastas receptas, kurį galite lengvai paruošti. Aš kartais taip gaminu mėsą ir ji pasirodo ne tik skani, bet ir ekonomiška, lyginant su gatavos mėsos pirkimu parduotuvėje.

Iš šios mėsos gaminami gardūs sumuštiniai, kurie bet kada gali būti sočiu užkandžiu. Tačiau yra keletas funkcijų, kuriomis pasidalinsiu su jumis.

Kaip virti sumuštinių mėsą – paprastas receptas svogūnų lukštuose

Ingredientai:

  • Kiauliena. Šį kartą turėjau 650 g šoninės. Taip pat galite naudoti gryną minkštimą.
  • Česnakai – 3 gvazdikėliai;
  • Lauro lapas – 2-3 vnt.;
  • Druska – 1 kupinas šaukštas;
  • pipirų žirneliai – 7-10 vnt;
  • Svogūnų lukštai – nuo 4-5 svogūnų. Jums reikia tik šiek tiek jo, tiesiogine prasme, vienos saujos.
  • Vanduo – 1-1,2 litro.

Dėl skonio galite pridėti mėgstamų prieskonių ir žolelių.

Apie ką norėjau jus įspėti ir tai tikrai svarbu, kad nesugadintumėte skonio. Kai kuriuose receptuose sutikau, kad reikia 4-5 saujų svogūnų lukštų. Net negalvokite naudoti tiek daug, tokiais kiekiais jis išskirs stiprų kartumą. Tas pats ir su druska, nedėkite per daug (pataria dėti 4 šaukštus), kitaip skonis bus toks sūrus, kad per daug.

Taigi, pasiruošimas

Proceso metu padariau keletą nuotraukų, kad aiškiai parodyčiau, kaip jis ruošiamas.

Mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu. Jei gabalas ilgas, perpjaukite jį į dvi dalis.

Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais, mėsoje padarykite pjūvius, pradurdami peiliu ir į kiekvieną įdėkite po gabalėlį česnako. Tada susukite, tiesiog perlenkite per pusę ir apvyniokite siūlu.

Ant puodo dugno sudėkite svogūnų lukštus, lauro lapus, pipirų žirnelius ir druską. Mėsą ant jų galite padėti kaip ant pagalvės. Užpildykite šaltu vandeniu ir padėkite ant viryklės, įjunkite ugnį.

Užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu apie 1 valandą 20 minučių. Po 20 minučių virimo galite šaukštu išimti svogūnų lukštus, kurie jau nuskynė spalvą ir nebereikalingi.

Išvirusią mėsą galima palikti atvėsti vandenyje arba iškart dėti į lėkštę. Kai jis visiškai atvės, sudėkite į indą arba suvyniokite į foliją ir laikykite šaldytuve, kai reikia išimkite.

Kai mėsa bus šaldytuve, ji taps šiek tiek kietesnė, bet vis tiek išliks minkšta.

Nuotraukoje pavaizduotas pilvukas su taukais, pasirodo puiku, yra ir mėsos, ir taukų) Tačiau tai įgytas skonis, kaip sakiau, galima pagaminti gryną minkštimą be sluoksnių.

Receptas išbandytas, proporcijos teisingos. Virkite, išbandykite ir aš nuoširdžiai džiaugsiuosi, jei patiks. Lengva ir skanu!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.