Gardi, aromatinga ir soti solyanka be mėsos vos per 40 minučių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

ngredientai:

Pupelės – 1 puodelis
Kumpis – 200 gr.
Svogūnai – 1 vnt.
Morkos – 1 vnt.
Bulvės – 5-6 vnt.
Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.
Druska – pagal skonį
Pipirai – pagal skonį
Vanduo – 2,5 l
Augalinis aliejus

Paruošimas:

Stiklinę pupelių užpilkite vandeniu ir palikite mirkti per naktį.

Ryte pupeles nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir uždengę ant silpnos ugnies virkite apie 20 min. Tada sudėkite kubeliais pjaustytas bulves.

Kumpį ir svogūną supjaustykite juostelėmis, pakepinkite augaliniame aliejuje, tada suberkite tarkuotas morkas ir maišykite, kol suminkštės. Įpilkite pomidorų pastos ir vandens, šiek tiek troškinkite po dangčiu.

Kai bulvės bus paruoštos, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, supilkite į jas padažą.

Patiekite su grietine ir šviežiomis žolelėmis .

Patiko? Pasidalink! Ačiū.