Garantuoju šį patiekalą. Šios bulvės valgomos be pėdsakų: prabangūs pietūs

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvės yra viena įdomiausių ir populiariausių daržovių visame pasaulyje. Dabar yra daugybė įvairių bulvių veislių. Be to, bulvės skiriasi ne tik išvaizda ir skoniu. Dauguma bulvių veislių turi skirtingą krakmolo kiekį.

Bulvės nėra dietinis maistas. Dėl sudėtyje esančio krakmolo kiekio valgydami bulves galite priaugti svorio. Tačiau tai netrukdo žmonėms nuolat prisotinti savo kūno bulvėmis.

Pakalbėkime apie vieną iš dabartinių bulvių virimo būdų.

Keptų bulvių ingredientai:

bulvės – 500 g;
svogūnai – 2 vnt.;
druska – ½ šaukštelio;
sviestas – 50 g;
Provanso žolelės – šaukštelis.
Keptų bulvių paruošimas:

Bulves nulupkite ir supjaustykite 4-5 mm storio griežinėliais. Panašiai atskirame dubenyje supjaustykite svogūną žiedais.

Pabarstykite bulves Provanso žolelėmis ir druska. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite ant bulvių ir sumaišykite ingredientus.

Į kepimo indą sudėkite sluoksnį svogūnų žiedų. Jei norite, pabarstykite svogūnų žiedus maltais juodaisiais pipirais.

Sudėkite bulves ant svogūnų žiedų lovos. Skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje pusvalandį.

Dėl to iškepėme bulves ant svogūnų lovos.

Puikus garnyras prie mėsos ir žuvies.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.