Kiekvienas virėjas mano, kad paruošti salotas yra gana paprasta. Tuo pačiu metu skanios salotos ne visada gaunamos, net jei jos iš pradžių buvo sukurtos tiksliai pagal receptą. Kokia problema gaminant salotas?
Faktas yra tas, kad gaminant maistą yra keletas neišsakytų taisyklių, kurias kai kurie žmonės pamiršta.
Pirma, tose pačiose salotose negalima maišyti šaltų ir karštų daržovių. Tai, kas buvo virta, turi būti atvėsinta prieš smulkinant ir maišant su šaltu maistu.
Antra, kiekvienas salotų komponentas turi būti laikomas atskirame inde, kad iš anksto nesusimaišytų daržovių, vaisių, kiaušinių ir mėsos skoniai.
Šios taisyklės padės išvengti klaidų ruošiant šias salotas.
Salotų ingredientai:
bulvės – 3 vnt .;
rūkytos vištienos šlaunelės – 4 vnt.;
tryniai – 5 vnt .;
žalias svogūnas;
lydytas sūris – 160 g;
baltymai – 5 vnt.;
druska – ½ šaukštelio;
majonezas – str. l.
Salotų paruošimas:
Kiaušinius ir bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir atvėsinkite. Bulves sutarkuokite stambiais trintuvės dantukais ir išdėliokite pirmuoju sluoksniu kepimo žiede ant lėkštės.
Sutepkite bulvių sluoksnį majonezo tinkleliu, pasūdykite ir pipiruokite. Rūkytą vištieną supjaustykite mažais kubeliais, nuimkite odą ir iš anksto nuimkite kaulus.
Išklokite vištienos sluoksnį ir uždenkite majonezo tinkleliu. Nuluptus kiaušinius padaliname į baltymus ir trynius. Ant mėsos sluoksnio sutarkuokite trynius smulkia tarka.
Sutepkite trynius majonezu, susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir išdėliokite juos kitame sluoksnyje. Sūrį sutarkuokite ant svogūno smulkia tarka ir tolygiai paskirstykite.
Sūrio sluoksnį sutepkite majonezu, įtrinkite kiaušinių baltymus ir tolygiai paskirstykite. Palikite salotas šaldytuve, kad susigertų ir nusistovėtų.
Rekomenduojame salotas papuošti žolelėmis – žaliais svogūnais arba krapais.
Sluoksnį su žaliaisiais svogūnais galima pakeisti raugintais svogūnais, o rūkytą vištieną – su virta ar kumpiu.