Viena garsiausių sovietinių salotų yra „Lady’s kaprizas“. Dėl kokios priežasties šios salotos gavo tokį pavadinimą, vis dar lieka paslaptimi. Visi šio patiekalo ingredientai yra gana ekonomiški, todėl salotose nėra maisto kaprizų.
Be „Ponios užgaidos“, sovietmečiu buvo ir kitų įdomių salotų pavadinimų. Pavyzdžiui, „Vyrų ašaros“. Šios salotos buvo ruošiamos su daug česnako, kurį vartojant net vyrai verkė.
Visos šios salotos buvo skanios. Tačiau dėl nežinomų priežasčių gausybės laikotarpiu po 1990 m. Mes jums pasakysime, kaip paruošti salotas „Lady’s kaprizas“.
Ingredientai salotoms „Lady’s kaprizas”:
žuvies konservai – 180 g;
virtos bulvės – vnt.;
žalieji žirneliai – 100 g;
virtos morkos – vnt.;
virtas kiaušinis – vnt.;
obuolys – ½ gabalo;
sūris – 100 g;
majonezo.
„Lady’s kapriz“ salotų paruošimas:
Lėkštėje sutrinkite žuvies konservus šakute. Nuluptas bulves įtrinkite ant konservų sluoksnio ir aptepkite majonezu.
Ant bulvių sluoksnio suberkite žaliuosius žirnelius. Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite ant žaliųjų žirnelių sluoksnio.
Smulkiai virtą kiaušinį sutarkuokite ir dėkite ant morkų sluoksnio, patepto majonezu. Nuluptą obuolį smulkiai sutarkuokite ir dėkite ant kiaušinio sluoksnio.
Sutepkite obuolių sluoksnį majonezu. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite ant salotų viršaus.
Pasirodo, tai puikios „Lady’s kaprizės“ salotos. Galima palikti mirkti pusvalandį arba patiekti iš karto.