Mėgstu greitus pusryčius ir vakarienę, kurioms nereikia skirti daug laiko ir supurvinti kalno indų. Todėl gaminu greitai, skaniai ir paprastai. Visa šeima mėgsta šiuos karštus sumuštinius!
Ingredientai:
10-12 riekelių duonos
100 g kieto sūrio
150 g bet kokios dešros ar kumpio
2 kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas. majonezo
3 valg. kečupas
1 šaukštelis itališkos žolelės
Mažos kekės krapų, petražolių ir kalendros, neprivaloma
1 šaukštelis sezamo
Virimo būdas:
Paruoškite įdarą: paimkite nedidelį indelį ir įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite 1 šaukštą majonezo ir viską išmaišykite šakute iki vientisos masės. Tada suberkite 100 g sūrio (iš anksto jį reikia sutarkuoti smulkia tarka) ir vėl išmaišykite.
Tada suberkite smulkiai pjaustytas žoleles (pagal receptą imame petražoles, krapus ir kalendrą, galite dar ką nors įdėti), įberkite prieskonių ir juodųjų pipirų. Galite įdėti druskos, jei jūsų varškė nesūdyta.
Dabar ruošiame padažą: paimame nedidelį indelį, supilame į jį 3 šaukštus kečupo, įdedame 1 arbatinį šaukštelį itališkų žolelių, juodųjų pipirų ir bet kokių kitų prieskonių – viską išmaišome ir padažas paruoštas.
Dešrą arba kumpį supjaustykite mažais gabalėliais. O dabar pradedame ruošti sumuštinius. Imame vieną duoną ir gerai ištepame kečupu, tada dedame dešrą arba kumpį ir dedame sūrio ir kiaušinių mišinį.
Tada viską dedame ant deko (ant kurio prieš tai buvo uždėtas pergamentas ir pateptas aliejumi).
Tada, jei norite, ant kiekvieno sumuštinio įberkite sezamo sėklų. Kepame orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje – iškepa greitai ir neilgai. Užteks vos 5 minučių ant silpnos ugnies ir jūsų sumuštiniai yra paruošti. Nepamirškite patikrinti, ar kiaušinis iškepė.
Mūsų karšti sumuštiniai pasirodo kvapnūs, skanūs ir neįtikėtinai greitai paruošiami 5-7 minutes. Kas gali būti geriau mamai namų šeimininkei?
Šis skanėstas patiks ir vaikams, ir suaugusiems – puikus picos pakaitalas, o svarbiausia – greitas. Leisk jam valgyti!

