Burokėliai vėl tampa madinga daržove tarp žmonių visame pasaulyje. Faktas yra tas, kad naujoji karta, kuri laikosi tinkamos mitybos, sužinojo apie šios daržovės naudą. Burokėliai iš tikrųjų gali padėti išspręsti daugelį sveikatos problemų, jei jie vartojami dažnai.
Pavyzdžiui, burokėliai pašalina iš organizmo toksinus. Tai reiškia, kad jei valgysite burokėlių patiekalus, galėsite kovoti su spuogais.
Be to, burokėliai stiprina imuninę sistemą. Tai yra, žmogus, laikydamasis burokėlių dietos, sirgs daug mažiau.
Turint tiek daug burokėlių privalumų, verta sužinoti, kaip juos virti. Pagaminkime greitas burokėlių salotas.
Ingredientai burokėlių salotoms:
Burokėliai – 1 vnt.;
Marinuoti agurkai – 2 vnt.;
Svogūnai – 2 vnt.;
Cukrus – 1/2 šaukštelio;
Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
Česnakai – 1 skiltelė;
Petražolės – kelios šakelės;
Sezamas – 2 šaukštai.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutarkuokite ant stambios trintuvės. Raugintus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su burokėliais.
Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Svogūną pabarstykite cukrumi ir gerai išmaišykite, pakepinkite iki auksinės rudos spalvos.
Sudėkite svogūnus į burokėlius ir agurkus. Česnako skiltelę perspauskite per spaudą ir sudėkite į salotas.
Smulkiai supjaustykite petražoles ir suberkite į salotas kartu su sezamo sėklomis. Viską išmaišyti

Taip gaunamos paprastos ir lengvos burokėlių salotos.

Tai puikus dietinis vitaminų užkandis.
