Gaminu daug vienu metu. Mamos firminiai pyragėliai: kitą dieną dar skanesni

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Rūgštynės pyragaičiai yra skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas užkandžiui ar arbatos vakarėliui. Jie turi subtilų šviežių rūgštynių įdarą, suteikiantį jiems malonų rūgštumą ir aromatą.

Norėdami paruošti pyragus su rūgštyne, naudojama mielinė tešla, sumaišoma su pienu arba vandeniu, pridedant kiaušinių, sviesto, cukraus, vanilino ir druskos.

Jei norite, rūgštynes ​​galite pakeisti rabarbarais, irgi skanu.

Gaminkime patys pyragėlius su rūgštynių.
Ingredientai tešlai:

Vanduo – 350 ml;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Miltai – 600 g;
Neapdorotos mielės – 30 g;
augalinis aliejus – 50 ml.
Užpildo ingredientai:

rūgštynės – krūva;
cukrus – pagal skonį.
Pyragų su rūgštyne ruošimas:

Mieles suberkite į šiltą vandenį, įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite. 250 gramų miltų suberkite į mielių vandenį, išmaišykite ir palikite tešlą 15 minučių.

Tada supilkite likusią tešlą į tešlą, minkymo viduryje supilkite augalinį aliejų. Užminkykite šiek tiek lipnią tešlą ir valandai palikite šaldytuve po maistine plėvele.

Įdarui susmulkinkite rūgštynes. Padalinkite gatavą tešlą į mažus kolobokus, kiekvieną iškočiokite į plokščią 7-8 cm skersmens pyragą.

Į kiekvieną paplotį dedame įdarą, pabarstome cukrumi ir įmaišome į tešlą.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Gaunasi skanių pyragėlių su rūgštynių. Tai lengvas ir sveikas patiekalas kiekvienai dienai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.