Skaniai mėsą galite pasigaminti ne tik orkaitėje ar ant grotelių, tiks ir įprasta keptuvė. Svarbiausia čia pridėti reikiamų produktų. Visa paslaptis – šviesiame aluje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bulvės, 4 vnt;
vištienos kojos, 4 vnt;
druska, pipirai, muskato riešutas, rozmarinas, kiti prieskoniai;
kukurūzų miltai, 3 šaukštai;
augalinis aliejus;
grietinėlės sūris ir feta po 90 g;
pusės citrinos žievelės;
alus šviesus, 150 g;
žalias.
Virimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname, nuimame odelę.
Įberkite druskos ir pipirų, visus prieskonius pagal skonį, gerai išmaišykite ir palikite 20 minučių.
Bulves nuplaukite ir su odele supjaustykite griežinėliais. Virinama pasūdytame vandenyje.
Mėsą apibarstykite miltais ir kepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
Virtas bulves apibarstykite įvairiais prieskoniais, pasūdykite, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Bulves dėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Minkštą sūrį sumaišykite su augaliniu aliejumi ir citrinos žievele, actu, rozmarino lapelių gabalėliais ir sutrinkite panardinamuoju trintuvu.
Į keptuvę supilkite alų ir troškinkite po dangčiu, kol iškeps.
Patiekite bulves su mėsa ir padažu. Gausite labai skanią ir sočią vakarienę, kurią galėsite paruošti draugiškam vakarėliui ar šventiniam stalui.