Beveik kiekviena namų šeimininkė ir virėja žino apie tinginių pyragus. Kiekvienas turi skirtingą požiūrį į tinginių pyragus, nes patiekalas yra dviprasmiškas. Šis pyragų gaminimo būdas tinka žmonėms, kurie negali ir nemėgsta skirti daug laiko kepiniams gaminti.
Paprastai, norint pagaminti pyragus, reikia išminkyti tešlą, leisti jai išbrinkti, pagaminti įdarą, suformuoti pyragus ir laukti jų iš orkaitės. Yra daug algoritmų. Tinginių pyragų atveju tešlos formavimo procesas praleidžiamas, taip pat nereikia laukti, kol pyragai bus ištraukti iš orkaitės.
Papasakosime, kaip greitai iškepti tinginių pyragus
.
Ingredientai tinginių pyragams:
- kopūstai – 350 g;
- svogūnas – vnt;
- morkos – vnt;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- kefyras – 400 ml;
- geriamoji soda – ½ šaukštelio;
- miltai – 400 g.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Iš kopūstų pašalinkite šerdį ir viršutinius lapus, smulkiai supjaustykite. Svogūną smulkiai supjaustykite, nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka
. 2-3 min. pakepinkite svogūną keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus. Į svogūnus sudėkite morkas ir kopūstus, pabarstykite puse arbatinio šaukštelio druskos.
3-4 minutes pakepinkite kopūstus ir daržoves
.
Uždenkite kopūstus dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir suplakite plaktuvu
.
Į kefyrą supilkite sodą ir palaukite, kol komponentai sureaguos. Į kefyrą supilkite kiaušinių masę ir išmaišykite
. Į kefyrą supilkite miltus ir užminkykite tirštą, klampią tešlą. Į tešlą sudėkite troškintus kopūstus, išmaišykite.
Keptuvėje tešlos porcijas pamerkite į augalinį aliejų. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Prieš patiekdami nepamirškite patiektus paplotėlius padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius. Tai paprasti tinginių kopūstų paplotėliai.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
