Daržovių sezono metu norisi gaminti daugiau įvairių patiekalų, kuriuose būtų daug naudingų medžiagų. Tokios plaktos cukinijos visiškai išsaugo vitaminus ir mineralus, kurie taip reikalingi mūsų sveikatai. Cukinijose taip pat yra daug aminorūgščių, kurios padeda išvalyti organizmą nuo toksinų ir prailgina jaunystę.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
cukinijos, 1 – 2 vnt.;
druskos, pipirų;
miltų, 4 v.š.;
kiaušiniai, 2 vnt;
grietinės arba natūralaus jogurto, 100 g;
sūris, 50 g.
Virimo procesas

Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais ir pasūdykite, palikite 20 minučių, tada nupilkite sultis.
Į kiaušinius įberkite druskos, pipirų, plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Įpilkite grietinės arba jogurto, išmaišykite iki vientisos masės.
Suberkite ant vidutinės trintuvės tarkuoto sūrio ir išmaišykite.
Patarimas : sūrio naudoti nereikia, bet jis bus pikantiškas ir originalus, ypač jei įdedate saldžiosios paprikos.
Suberkite miltus ir išmaišykite.
Cukinijos griežinėlius panardinkite į tešlą ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Aromatingą skanumyną patiekiu su grietinės, tarkuoto šviežio agurko, česnako ir smulkintų krapų padažu. Puikiai dera su mėsos patiekalais.

