Tokios šaltos sriubos ir barščiai yra tikras išsigelbėjimas karštą vasaros dieną, kai visai nesinori karštų patiekalų.
Paruošti reikės šių ingredientų:
–
burokėlių ir agurkų po 300 g;
– kiaušinių, 3 vnt.;
– žaliųjų svogūnų, žalumynų
; – kefyro, 900 ml;
– druskos, pipirų;
– citrinos pagal skonį.
Gaminimo procesas
Burokėlius išvirkite, atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su ketvirtadalio citrinos sultimis.
Agurkus sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su burokėliais
. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais – dalį jų palikite taip. Dalį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su burokėliais
. Dalį žaliųjų svogūnų smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su burokėliais ir daržovėmis, užpilkite kefyru, įberkite druskos ir pipirų.
Padėkite barščius į šaldytuvą 40 minučių, prieš patiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais, žaliaisiais svogūnais, kiaušinių griežinėliais
.
Patarimas: jei nepatinka labai tirštas kefyro skonis, šiek tiek atskieskite jį mineraliniu vandeniu.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
