Trys originalūs ir paprasti kiaušinių receptai – omletas su cukinijomis, kiaušinienė su pomidorais ir omletas-pica pipiruose.
Norėdami paruošti omletą su cukinijomis, jums reikės šių ingredientų:
– voveraitės, 2 vnt;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– cukinijos, 80 g;
– žalieji svogūnai ir žolelės;
– augalinis aliejus, 5 g;
– druskos ir pipirų mišinys.
Virimo procesas
Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Kai svogūnas taps auksinis, suberkite cukinijos griežinėlius, druską ir pipirus.
Baltymus išplakti su kiaušiniu, įberti druskos, pipirų, išplakti šakute, suberti cukinijas, uždengti ir virti 3 min.
Omletą susukite ir patiekite.
Patarimas : galite kepti dešreles arba paimti dešrą ir suvynioti į vyniotinį, pusryčiai bus sotūs.
Norėdami paruošti kiaušinienę su pomidorais, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušiniai, 2 vnt;
– pomidorai, 200 g;
– druskos, pipirų, raudonėlio;
– sviestas, 5 g.
Virimo procesas
Pomidorus supjaustome griežinėliais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įberkite druskos – išeis skaniau.
Sudėkite pomidorus ir kepkite iš vienos pusės 1 minutę, apverskite ir supilkite kiaušinius.
Pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir virkite, kol iškeps.
Patarimas : likus minutei iki gaminimo, omletą pabarstykite tarkuotu sūriu.
Norėdami paruošti omletą-picą pipiruose, jums reikės šių ingredientų:
– raudonieji pipirai, 120 g;
– pomidoras, 175 g;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– žalieji svogūnai ir žolelės;
– druskos, pipirų, raudonėlio;
– daržovių aliejus;
– sūris, 20 g.
Virimo procesas
Pomidorui nuimame žievelę – iš pradžių minutę užpilame verdančiu vandeniu ir tada labai lengvai nusilups odelė.
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais ir nupilkite didelį kiekį skysčio.
Pomidorus sumaišykite su kiaušiniais, druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
Saldžiąją papriką supjaustykite griežinėliais ir dėkite į įkaitintą augalinį aliejų keptuvėje.
Sumažinkite ugnį ir supilkite po šaukštą mišinio į kiekvieno pipirų žiedo vidurį, virkite po dangčiu ir apverskite.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kapotomis žolelėmis pagal skonį.