Jei nežinote, ką gaminti vakarienei ar pietums, galite paragauti mėsos vyniotinio su sūriu, kurį greitai ir paprastai pasigaminti gali kone kiekvienas.
Kai kurie žmonės nustemba sužinoję, kad jų mėgstamą maistą labai paprasta paruošti. Išbandykite mėsos vyniotinį, kuriam pagaminti nereikia daug ingredientų, tad pasigaminsite pigiai. Galiausiai reikia paruošti tešlą , kurioje bus suvyniotas ir kepamas vyniotinis. Šis ritinys yra labai skanus, be to, jis apibarstomas daugelio žmonių mėgstamu sūriu.
Ingredientai, kurių jums prireiks
- malta mėsa 500 gramų
- sūris 150 gramų
- svogūnas 1 vnt
- kiaušinis
- 1 vnt
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- 10 šaukštų miltų
- 1 stiklinė pieno
- kiaušiniai 2 vnt
Pradėkite ruošti ritinį
Paimkite gilų dubenį ir sudėkite į jį maltą mėsą. Šiek tiek sulenkite jį ranka ir padarykite vieną didelį gabalą į keletą mažesnių. Pabandykite mėsą supjaustyti mažais gabalėliais . Tada paimkite svogūną, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Norėdami palengvinti darbą, galite naudoti trintuvą arba smulkiai sutarkuoti svogūną ant trintuvės.
Kai baigsite, pabarstykite jį į dubenį su mėsa. Į masę įmuškite vieną kiaušinį, pagardinkite druska ir maltais pipirais. Jei norite, įdėkite kitų mėgstamų prieskonių. Pavyzdys galėtų būti mairūnas, malta saldžioji paprika arba pankoliai. Galiausiai visus ingredientus gerai išmaišykite.
Padarykite vietos sau
Paruoškite laisvą vietą ant linijos arba ant didesnio valgomojo stalo, kur galėsite dirbti su mėsa. Ant laisvo paviršiaus paruoškite didesnį maistinės folijos stačiakampį ir ant jo uždėkite tokį pat didelį aliuminio folijos stačiakampį. Jei po ranka neturite folijos, naudokite kelis folijos sluoksnius . Ant šio stačiakampio pakreipkite maltą mėsą ir paskleiskite į didelį ir ploną stačiakampį. Geriausiai veikia švariomis, sausomis rankomis.
Toliau ateina sūris
Tarp patiekalų suraskite trintuvą, tada sutarkuokite sūrį. Juo tolygiai pabarstykite per visą mėsos stačiakampio paviršių. Pilant sūrį reikia būti atsargiems, kad sūris nepatektų per arti kraštų. Tada jis kepdamas ištekėtų iš ritinio ir sudegtų. Mėsos stačiakampio kraštuose visada palikite maždaug centimetro tarpą. Tada jums nereikės jaudintis, kad sūris ištekės ir sudegs.
Po to pradėkite dirbti su folija ir mėsa. Maistinės plėvelės, kuri yra po mėsa, pagalba susukite mėsos stačiakampį į tvirtą vyniotinį ir viską sandariai suvyniokite.
Tada vyniotinį įdėkite į šaldiklį arba šaldytuvą keturioms valandoms, kad šiek tiek sustingtų ir gerai išlaikytų formą. Kai vyniotinis sustings, išimkite jį ir supjaustykite gabalėliais. Šios dalys turi būti maždaug vieno centimetro pločio.
Paruoškite tešlą
Reikės dar vieno dubenėlio, į kurį reikės įmušti kiaušinį. Taip pat įpilkite druskos, pieno ir palaipsniui įmaišykite miltus. Stenkitės pagaminti vientisą tešlą be gabalėlių ar gabalėlių. Jei susidarė gumuliukų, sumaišykite juos šluotele, trindami į dubens šonus.
Galiausiai paimkite keptuvę ir įkaitinkite joje šiek tiek aliejaus. Kai aliejus įkaista, ant keptuvės uždėkite vieną gabalėlį vyniotinio. Kiekvieną ritinio gabalėlį uždenkite tešla. Apkepkite atskirus ritinio gabalėlius iš abiejų pusių po dangčiu iki auksinės spalvos. Mėsa taip pat turėtų būti iškepta viduje ir neturėtų būti palikta žalia. Kai apkepsite ritinio gabalėlius, dėkite juos į lėkštę, kurioje turėsite paruoštas servetėles. Į juos susigeria riebalų perteklius.