Fantastiškai skanus ir gražus vyniotinis „Žirafa“

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Biskvitinis vyniotinis su žirafos spalvą imituojančiu raštu, užpildytas kondensuotu pienu, pasirodo labai skanus, atrodo neprilygstamai ir įspūdingai.

Ingredientai:

  • kiaušinis (tešloje) – 5 vnt
  • cukrus (tešloje) – 1 puodelis.
  • miltai (tešloje) – 1 puodelis.
  • kakavos milteliai (tamsioje tešloje) – 3-4 šaukštai. šaukštai
  • kondensuotas pienas (virtas, įdarui) – 1 stiklainis.
  • druskos (gerai, įberkite žiupsnelį į tešlą)

Paruošimas:

  1. Tešlos receptas vyniotiniui – įprasta sausainių tešla. Ją galite ruošti pagal savo mėgstamą receptą. Pirmiausia paimkite mūsų kepimo indo dydžio pergamentą ir paprastu pieštuku nubrėžkite žirafos piešinį su storomis linijomis.
  2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su puse stiklinės granuliuoto cukraus iki tirštos putos.
  3. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Tada pamažu supilkite likusį granuliuotą cukrų, toliau plakdami.
  4. Švelniai sumaišykite trynio ir baltymų masę, maišydami šaukštu iš viršaus į apačią.
  5. Palaipsniui suberkite miltus per sietelį, švelniai maišydami tešlą iš viršaus į apačią.
  6. Formą padengiame baltu popieriumi (kad dizainas geriau matytųsi), tada pergamentu, piešiniu žemyn. Pergamentą ir keptuvės šonus sutepkite augaliniu aliejumi. Iš konditerinio švirkšto ar maišelio išspauskite tešlą pagal raštą. Skardą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C, apie 2-3 minutes.
  7. Šiuo metu kakavą persijokite į likusią tešlą ir švelniai išmaišykite.
  8. Skardą išimame iš orkaitės.
  9. Atsargiai šaukštu dėkite tešlą ant rašto ir išlyginkite tešlos grandikliu. Tai reikia padaryti kuo greičiau.
  10. Skardą vėl pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C, maždaug 18-20 minučių (kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ypatybių ir tešlos storio). Gatavą biskvitą išimame ir apverčiame ant rankšluosčio. Nuimkite pergamentą.
  11. Biskvitą apverskite ir aptepkite virintu kondensuotu pienu. Naudodami rankšluostį susukite ir leiskite atvėsti.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.