Erdvūs pyragėliai su traškia plutele. Prie vieno tikrai nesustosite

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai visada buvo laikomi sočiu ir sveiku pyragu. Tiesiog nepamirškite, kad kalbame apie naminius pyragus. Būtent jie suteikia tą sodrų skonį ir aromatą. Tinkama tešla, tinkamas įdaro kiekis – parduotuvėse to nepadarys.

Ingredientai pyragams:

kefyras – 200 ml;
miltai – 450 g;
pienas – 100 ml;
augalinis aliejus – 100 ml;
sausos mielės – šaukštelis;
soda – šaukštelis;
druska – šaukštelis;
cukrus – 2 šaukšteliai;
bulvės – 700 g;
svogūnas – 2 vnt.;
sviestas – 30 g.
Pyragų gaminimas:

Šiltą pieną reikia pasūdyti, suberti cukrų, mieles ir išmaišyti. Sumaišykite šį mišinį su kefyru, įpilkite soda ir sumaišykite ingredientus.

Į gautą rauginto pieno masę supilkite 80 ml augalinio aliejaus. Į skystus ingredientus pamažu suberkite iš anksto išsijotus miltus.

Užminkykite tešlos gumulą. Šiltoje vietoje palaukite, kol pakils 40 minučių.

Kol bulvės kepa, smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Svogūną pakepinkite 20 ml saulėgrąžų riebalų iki auksinės rudos spalvos.

Nulupkite virtas bulves ir sutrinkite iki tyrės. Sudėkite sviestą ir pakepintus svogūnus, išmaišykite.

Didelę bandelę padalinkite į 15 mažų, kiekvieną iškočiokite į ploną plokščią pyragą. Į kiekvienos tortilijos vidurį dėkite bulvių įdarą ir uždarykite kraštus.

Palaukite 15 minučių, kol pyragai šiek tiek padidės. Kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Visai šeimai patiks šis neįtikėtinai paprastas receptas. 

Patiko? Pasidalink! Ačiū.