Daugelis šeimų mėgsta valgyti pyragus. Tačiau ne kiekviena šeimininkė dėl tam tikrų priežasčių gali paruošti šį skanėstą kiekvieną dieną. Daug darbų ir kitų buities darbų vargina. Ilgai stovėti ir ruošti tešlą, tada įdaras, kepimas ir lipdymas – mažas malonumas.
Todėl geriau naudoti greitus, modernius receptus.
Mūsų močiutės senovėje gamino pyragus yra pasenę. Dabar, norėdami sutaupyti laiko ir pastangų, pyragus su kopūstais galite gaminti daug lengviau ir greičiau. Jums tereikia naudoti kompetentingus gaminimo algoritmus ir žinoti keletą gudrybių.
Mes jums pasakysime, kaip pagaminti skanius kopūstų pyragus, sugaišdami mažai energijos ir laiko.
Ingredientai kopūstų pyragams:
sausos mielės – 5 g;
vištienos kiaušiniai – 4 vnt .;
cukrus – 10 g;
sviestas – 50 g;
pienas – 350 ml;
kopūstai 500 g;
druska – 4 g;
augalinis aliejus – 50 ml;
grietinė – 60 g;
miltai – 400 g;
krakmolas – 15 g.
Kopūstų pyragų paruošimas:
Nuvytusius viršutinius lapus nuimame nuo kopūsto galvos, pakankamai smulkiai supjaustome ir rankomis išspaudžiame į atskirą indą. Pasūdykite susmulkintą šakutę ir supilkite pieną, kuris buvo iš anksto užvirintas.
Kopūstą reikia virti piene tokiu būdu apie 15 minučių po dangčiu, rankšluosčiu ar lėkšte. Tada į atskirą dubenį reikia supilti 250 ml pieno, likusį paliekant su kopūstais – 100 ml.
Į dubenį su pienu supilkite mieles, granuliuotą cukrų ir 80 gramų miltų iš viso kiekio. Sumaišykite produktus ir palikite, kol pasieks tešlos būseną – 10 minučių.
Tada ant tešlos reikia užpilti grietinę ir išplakti skystį. Į tešlą įpilkite krakmolo, dar 80 gramų miltų, sumaišykite komponentus.
Į mišinį supilkite 25 ml augalinio aliejaus, išsijokite miltus ir minkykite tešlą. Toliau maišydami tešlą ant stalo, įpilkite dar 25 ml saulėgrąžų riebalų, kad miltų komponentas būtų minkštas ir nelipnus – 3 minutes.
Suformuotą didelę bandelę sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti 60 minučių.
Pieninius kopūstus dėkite į keptuvę ir troškinkite uždengę ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Kai kopūstas pasieks norimą būseną, į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir palaukite, kol ingredientas kopūstuose išsilydys.
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite kuo smulkiau ir suberkite į kopūstą. Įdarą pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį.
Iš tešlos darome 14 kolobokų, kiekvieną iškočiojame į plokščią 2-3 mm storio pyragą. Į papločius dėkite po šaukštą įdaro, uždarykite ir formuokite pyragėlius.
Leiskite pyragėliams 5 minutes pastovėti po plėvele ar rankšluosčiu, keptuvėje įkaitinkite augalinius riebalus.
Visus pyragėlius sudėkite į karštą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Traškūs ir sultingi pyragai gali būti laikomi paruoštais.
Receptas nereikalauja nei daug pastangų, nei laiko, bet pasirodo puikiai.