Kefyro tešla visada džiugina savo unikalumu ir puikia tekstūra. Puikiai tinka įvairiems įdarams, viskas paruošiama paprastai ir greitai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 250 ml;
kiaušiniai, 2 vnt;
žiupsnelis druskos;
cukrus, 150 g;
augalinis aliejus, 100 ml;
miltai, 300 g;
kepimo milteliai, 15 g;
vanilinas.
Virimo procesas
Visus gaminius ruošiame iš anksto. Tai būtina, kad jų temperatūra būtų vienoda, kambario temperatūra.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir pradėkite plakti, tada suberkite cukrų ir vaniliną, plakite iki purumo ir tirštumo.
Supilkite kefyrą ir augalinį aliejų, plakite iki vientisos masės minimaliu greičiu arba tiesiog išmaišykite šluotele.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į mišinį ir užminkyti tirštą tešlą.
Formą uždengiame pergamentu ir išpilame tešlą.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, gražiai uždėkite ant viršaus, šiek tiek įspausdami į tešlą.
Taip pat galite pabarstyti trupiniais (cukrus, miltai ir sviestas trinami rankomis arba trintuvu) arba tiesiog cukrumi ir cinamonu.
Kepkite 40–50 minučių 180 laipsnių temperatūroje, tačiau pasirengimą patikrinkite iešmu ir pažiūrėkite į savo orkaitės savybes.
Tortas minkštas, labai purus, struktūra šiek tiek primena keksiuką. Vietoj obuolių, slyvų, kriaušių, abrikosų puikiai tinka bet kokios uogos ir džiovinti vaisiai.