Buvo laikai, kai nė viena šventė neapsieidavo be tokio sklaidos. Jis taip pat buvo naudojamas kaip tartalečių įdaras. Siūlau prisiminti šį skanų receptą.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- rūkytos dešros sūris, 150 g;
- kiaušiniai, 3 vnt.;
- česnako 4 skiltelės;
- morkos, 1 vnt.;
- pipirai, druska, majonezas, grietinė, kepalas.
Virimo procesas
Majonezą galima papildyti grietine arba paimti vieną padažą arba vieną grietinę užtepimui užpildyti.
Sūrį ir kiaušinius sutarkuokite ant rupios trintuvės.
Morkas sutarkuokite ant vidutinės trintuvės.
Susmulkinkite česnaką ant smulkios trintuvės arba permeskite per spaudą.
Sumaišykite visus produktus, pagardinkite majonezu, išmaišykite ir paskaninkite druska bei pipirais.
Užtepėlė yra subtili ir erdvi. Jei nemėgstate, morkų nedėkite, o pakeiskite žalumynais. Rūkytas sūris puikiai pakeičiamas lydytu sūriu. Šios užtepėlės variantų yra labai daug, galite pridėti savo produktų ir daryti taip, kaip jums patinka.