Draugė išmokė: mėsos užkandžiai daug skanesni nei kotletai. Visi, kurie bando, klausia recepto.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mūsų įprastu supratimu duona yra iš tešlos pagamintas produktas, kuris kepamas galutiniam produktui gauti. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje žodis duona tapo iškreiptas. Šiais laikais duonos galima rasti ne tik iš miltų. Pavyzdžiui, yra maltos mėsos duona. Kaip ir miltinė duona, ji turi būti kepama orkaitėje.

Panašių mėsos kepalų yra įvairių šalių receptų knygose. Tik visuose Žemės kampeliuose šis patiekalas vadinamas skirtingai.

Vakarienei rekomenduojame pasigaminti mėsos kepalą.

Mėsos kepalo ingredientai:

Malta mėsa - 600 g;
balta duona - 100 g;
Pienas - 100 ml;
Žalieji svogūnai - krūva;
Gouda sūris - 100 g;
Kiaušinis - vnt.;
Druska - ½ šaukštelio;
Juodieji pipirai - žiupsnelis;
Malto muskato riešuto - 1/2 šaukštelio;
Svogūnai - vnt.;
Lauro lapas - 2 vnt.;
Kvapieji pipirai - 7 žirniai;

Ingredientai padažui:

Miltai - šaukštelis;
Vanduo - 150 ml;
Citrinų sultys - šaukštai;
Druska - ½ šaukštelio.

Mėsos kepalo paruošimas:

Nuimkite nuo duonos pluteles ir supjaustykite trupinius mažais kubeliais. Užpildykite trupinius vandeniu ir palikite išbrinkti.

Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus, sutarkuokite sūrį ir išmaišykite. Į masę įmuškite kiaušinį, pabarstykite juodaisiais pipirais, muskato riešutu ir druska. Į masę sudėkite maltą mėsą ir sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į kepimo indą, išteptą augaliniu aliejumi. Iš faršo rankomis formuojame didelį kotletą ir dedame į keptuvę ant svogūnų guolio.

Kotleto viršuje padarome nedidelę išilginę įdubą. Ant svogūno uždėkite lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Kepkite kotletą 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

Padažui paruošti iš mėsos kepalo arba paprasto vandens išimkite sultinį ir supilkite į keptuvę. Į skystį suberkite miltus, išmaišykite ir kepkite, kol sutirštės.

Į sultinio ir miltų mišinį supilkite citrinos sultis, virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės 5 minutes.

Sultinį perkoškite per sietelį ir įberkite druskos.

Mėsos duona turi būti patiekiama su padažu ir bulvių koše.

Tai geras įprastų patiekalų, ruošiamų kiekvieną dieną, pakaitalas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.