Kad kotletai būtų sultingi, minkšti ir minkšti, reikia tinkamai išvirti maltą mėsą. Šia paslaptimi su manimi pasidalijo draugė, dirbanti virėja restorane, o jos kotletai visada negirdi.
Norėdami paruošti skanius kotletus, vadovaukitės mano patarimais
Gaminame faršą – mėsą susukame mėsmale arba tiesiog susmulkiname.
Dabar pridėkite mėgstamų prieskonių. Apskritai aš dedu tik juoduosius pipirus – man patinka natūralus kotletų skonis. Dar nedėkite druskos į faršą.
Dabar užpilkite lediniu vandeniu (1 kg maltos mėsos reikia 150 ml vandens).
Išminkykite, sumuškite faršą ir sudėkite į maišelį.
Faršą dar kartą sumuškite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Tai gali trukti 5 valandas.
Prieš pat kepdami kotletus, faršą pasūdykite ir sumaišykite su smulkintu svogūnu – naudokite pagal skonį.
Tai tiek, dabar kepkite kotletus ir patiekite su įvairiais garnyrais bei padažais.

