Skanus pyragas su kopūstų įdaru ir namine tešla pradžiugins visos jūsų šeimos skonio receptorius. Drąsiai kvieskite vaikus pasigaminti, bent sužinos ko nors naujo.
Negalite visko padaryti kiekvieną dieną, todėl pravartu turėti atsarginį planą toms dienoms, kai neturite laiko. Pavyzdžiui, šis kopūstų pyrago iš naminės tešlos receptas . Sudėjus visus ingredientus į kepimo indą, tereikia palaukti mažiau nei valandą, per kurią galėsite atlikti keletą kitų dalykų.
Ingredientai, kurių jums reikės paruošti:
Tešla:
- Paprasti miltai – 2 stiklinės
- Kefyras – 400 ml
- Kiaušiniai – 3 vnt
- Kepimo soda – pusė arbatinio šaukštelio
- Druska – pagal skonį
- Cukrus – 1 šaukštas
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai
Užpildymas:
- Kopūstai – nuo 700 iki 800 g
- Kiaušiniai – 3 vnt
- Druska – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Žolelės – pagal skonį
- Augalinis aliejus – 4-5 šaukštai
Kopūstą gerai nuplaukite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir leiskite kopūstams kurį laiką pavirti, kol suminkštės. Tada įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, pagal skonį džiovintų žolelių (Provanso žolelių, čiobrelių, baziliko…) ir gerai išmaišykite. Galiausiai į masę įmuškite kiaušinius ir, žinoma, įmaišykite juos į masę.
Išjunkite viryklę ir penkias minutes uždenkite keptuvę su įdaru. Tuo tarpu galite pradėti ruošti tešlą. Įkaitinkite kefyrą, pavyzdžiui, mikrobangų krosnelėje ir leiskite joje ištirpti druskai, soda ir cukrui. Į masę įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite . Paprastus miltus persijokite ir taip pat pabarstykite į mišinį, iš pradžių mentele viską išmaišykite, o tada rankomis minkykite tirštą tešlą.
Į tešlą įpilkite augalinio aliejaus ir vėl išmaišykite rankomis. Visą formą (28×22 cm) ištepkite aliejumi ir supilkite į ją pirmąją tešlos dalį. Ją paskleiskite ir ant viršaus sluoksniuokite įdarą. Išlygiuokite ir ant jos užpilkite kitą tešlos pusę . Jei norite, pyragą galite pabarstyti sezamo sėklomis. Formą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite pyragą 30–40 minučių. Patiekite iškart ištraukę, mėgaukitės!