Norint paruošti skaniausias bulves su traškia plutele, neužtenka tik nulupti, supjaustyti ir sudėti į keptuvę. Buvau išmokyta teisingai gaminti šį patiekalą, dabar dalinuosi savo patirtimi su jumis.

Pagrindinės skanių bulvių taisyklės:
- standartinei keptuvei užtenka tik 4-5 didelių bulvių, kad jos tolygiai apkeptų, gerai suktųsi ir nesuliptų;
- supjaustykite griežinėliais ar kubeliais arba kaip mėgstate, bet pjūvio storis turi būti 5-6 mm, kad viskas gerai iškeptų, bet nevirstų tyrele;
- supjaustę bulves nuplaukite šaltame vandenyje, gerai nuvarvinkite. Šis metodas padeda pašalinti krakmolo perteklių, dėl kurio bulvės sulipdo, tampa per minkštos ir neleidžia susidaryti traškiai plutei;
- nusausinkite bulves ant rankšluosčio, kad nuo drėgmės nepriliptų prie keptuvės;
- iš pradžių kepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes, tada apverskite. Galite kepti su dangčiu arba be jo;
- bulves nereikėtų apversti dažniau nei 5-7 minutes, nes kitaip jos pradės byrėti ir taps per minkštos;
- druskos tik baigiant kepti, tada griežinėliai lieka sveiki;
- likus porai minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite pipirais, įdėkite česnako arba svogūno ir žalumynų pagal skonį.

Svarbi ir bulvių kepimo įvairovė, todėl pirkdami daržoves pasidomėkite šiuo klausimu.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.





