Norint paruošti skaniausias bulves su traškia plutele, neužtenka tik nulupti, supjaustyti ir sudėti į keptuvę. Buvau išmokyta teisingai gaminti šį patiekalą, dabar dalinuosi savo patirtimi su jumis.
Pagrindinės skanių bulvių taisyklės:
- standartinei keptuvei užtenka tik 4-5 didelių bulvių, kad jos tolygiai apkeptų, gerai suktųsi ir nesuliptų;
- supjaustykite griežinėliais ar kubeliais arba kaip mėgstate, bet pjūvio storis turi būti 5-6 mm, kad viskas gerai iškeptų, bet nevirstų tyrele;
- supjaustę bulves nuplaukite šaltame vandenyje, gerai nuvarvinkite. Šis metodas padeda pašalinti krakmolo perteklių, dėl kurio bulvės sulipdo, tampa per minkštos ir neleidžia susidaryti traškiai plutei;
- nusausinkite bulves ant rankšluosčio, kad nuo drėgmės nepriliptų prie keptuvės;
- iš pradžių kepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes, tada apverskite. Galite kepti su dangčiu arba be jo;
- bulves nereikėtų apversti dažniau nei 5-7 minutes, nes kitaip jos pradės byrėti ir taps per minkštos;
- druskos tik baigiant kepti, tada griežinėliai lieka sveiki;
- likus porai minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite pipirais, įdėkite česnako arba svogūno ir žalumynų pagal skonį.
Svarbi ir bulvių kepimo įvairovė, todėl pirkdami daržoves pasidomėkite šiuo klausimu.