Draugas išmokė taisyklingai kepti bulves. Pasirodo, visą gyvenimą gaminau neteisingai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Norint paruošti skaniausias bulves su traškia plutele, neužtenka tik nulupti, supjaustyti ir sudėti į keptuvę.  Buvau išmokyta teisingai gaminti šį patiekalą, dabar dalinuosi savo patirtimi su jumis.

Pagrindinės skanių bulvių taisyklės:

  • standartinei keptuvei užtenka tik 4-5 didelių bulvių, kad jos tolygiai apkeptų, gerai suktųsi ir nesuliptų;
  • supjaustykite griežinėliais ar kubeliais arba kaip mėgstate, bet pjūvio storis turi būti 5-6 mm, kad viskas gerai iškeptų, bet nevirstų tyrele;
  • supjaustę bulves nuplaukite šaltame vandenyje, gerai nuvarvinkite. Šis metodas padeda pašalinti krakmolo perteklių, dėl kurio bulvės sulipdo, tampa per minkštos ir neleidžia susidaryti traškiai plutei;
  • nusausinkite bulves ant rankšluosčio, kad nuo drėgmės nepriliptų prie keptuvės;
  • iš pradžių kepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes, tada apverskite. Galite kepti su dangčiu arba be jo;
  • bulves nereikėtų apversti dažniau nei 5-7 minutes, nes kitaip jos pradės byrėti ir taps per minkštos;
  • druskos tik baigiant kepti, tada griežinėliai lieka sveiki;
  • likus porai minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite pipirais, įdėkite česnako arba svogūno ir žalumynų pagal skonį.

Svarbi ir bulvių kepimo įvairovė, todėl pirkdami daržoves pasidomėkite šiuo klausimu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.