Draugas išmokė taisyklingai kepti bulves. Pasirodo, visą gyvenimą gaminau neteisingai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Norint paruošti skaniausias bulves su traškia plutele, neužtenka tik nulupti, supjaustyti ir sudėti į keptuvę.  Buvau išmokyta teisingai gaminti šį patiekalą, dabar dalinuosi savo patirtimi su jumis.

Pagrindinės skanių bulvių taisyklės:

  • standartinei keptuvei užtenka tik 4-5 didelių bulvių, kad jos tolygiai apkeptų, gerai suktųsi ir nesuliptų;
  • supjaustykite griežinėliais ar kubeliais arba kaip mėgstate, bet pjūvio storis turi būti 5-6 mm, kad viskas gerai iškeptų, bet nevirstų tyrele;
  • supjaustę bulves nuplaukite šaltame vandenyje, gerai nuvarvinkite. Šis metodas padeda pašalinti krakmolo perteklių, dėl kurio bulvės sulipdo, tampa per minkštos ir neleidžia susidaryti traškiai plutei;
  • nusausinkite bulves ant rankšluosčio, kad nuo drėgmės nepriliptų prie keptuvės;
  • iš pradžių kepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes, tada apverskite. Galite kepti su dangčiu arba be jo;
  • bulves nereikėtų apversti dažniau nei 5-7 minutes, nes kitaip jos pradės byrėti ir taps per minkštos;
  • druskos tik baigiant kepti, tada griežinėliai lieka sveiki;
  • likus porai minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite pipirais, įdėkite česnako arba svogūno ir žalumynų pagal skonį.

Svarbi ir bulvių kepimo įvairovė, todėl pirkdami daržoves pasidomėkite šiuo klausimu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Geriau nei blynai pusryčiams: 1 kiaušinis, 1 stiklinė kefyro. Iškepu per 10 minučių
Patiko? Pasidalink! Ačiū.