Dievo dovana tiems, kurie neturi laiko gaminti! Kepta vištiena padaže

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dėl grietinėlės ar grietinės vištienos krūtinėlė yra ne tik minkšta, sultinga ir švelni, bet ir labai aromatinga, tiesiog kreminė.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– vištos krūtinėlė;

– kiaušiniai, 2 vnt;

– česnakai;

– grietinėlė arba riebi grietinė, 200 ml;

– druska, pipirai, raudonėliai, prieskoniai, žolelės;

– pomidoras.

Virimo procesas

Mėsą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais, supjaustome nedideliais gabalėliais.

Kiaušinius pasūdykite, pipiruokite, plakite plaktuvu arba šakute.

Į kiaušinių masę supilkite grietinę arba grietinėlę, viską išmaišykite iki vientisos masės.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pomidorus – griežinėliais.

Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir lygiu sluoksniu išdėliokite mėsos gabalėlius, ant viršaus pabarstykite svogūnais ir supilkite grietinės ir kiaušinių mišinį.

Visą masę išmaišyti formoje, ant viršaus dėti pomidorų skilteles ir pašauti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepame apie 40 min.

Patarimas : kad būtų dar skaniau, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, troškintuvą pabarstykite tarkuotu sūriu, sumaišytu su kapotomis žolelėmis ir pipirais. Taip pat galite įdėti smulkintą česnaką, bet tai pagal skonį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.