Dešros neperku! Tik 3 ingredientai ir skanus mėsos kepalas paruoštas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skanus vištienos krūtinėlės, šoninės ir kiaulienos gabalėlių vyniotinis su prieskoniais ir žolelėmis.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– vištienos krūtinėlė, 600 g;

– šoninė, 300 g;

– įpjova, šonas arba pilvas, 700 – 1 kg;

– garstyčios, 10 g;

– česnakai, 20 g;

– druskos ir pipirų pagal skonį;

– bazilikų, čiobrelių, mėsos prieskonių pagal skonį;

– rankovė kepimui.

Virimo procesas

Šoninę supjaustome griežinėliais, vištienos krūtinėlę supjaustome porcijomis ir išmušame.

Nuvalome apatinę dalį nuo plėvelių, visko, kas nereikalinga, ir sumušame kaip vieną didelį gabalą.

Vištienos mėsą ir vištienos šlauneles pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sutepkite visais prieskoniais ir garstyčiomis – garstyčias imkite pagal skonį, pabarstykite sausomis žolelėmis. Į mėsą suberkite visus prieskonius, suberkite šoninę, dar kartą patapšnokite ir suberkite vištienos kotletus.

Druska, įtrinkite česnaku ir prieskoniais, perleista per spaudą.

Susukame labai tankų ritinėlį ir surišame siūlu tinklelio pavidalu.

Patarimas : siūlą surišame labai stipriai, antraip jis paprasčiausiai subyrės.

Ritininį gerai įtrinkite druska ir prieskoniais, dėkite į kepimo rankovę ir dėkite ant kepimo skardos, kad pasimarinuotų.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių, tada sumažinkite iki 100 ir kepkite 1 valandą.

Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.