Dešimtajame dešimtmetyje juos gamindavome 2 kartus per savaitę. Šiais laikais mažai kas prisimena šį receptą: skanu už centus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių yra susipažinę su bulvinių blynų receptu. Šis patiekalas buvo ir išlieka populiarus Baltarusijoje, Lenkijoje ir kitose NVS šalyse. Bulviniai blynai atsirado XIX a. Tačiau yra žmonių, manančių, kad bulviniai blynai – senovinis patiekalas.

Europoje bulvės atsirado XVI amžiuje. Be to, jie ilgą laiką jo nevalgė, nes bijojo apsinuodyti. Petras Didysis bulves į Rusijos imperiją atvežė XVII a. Sužinoti apie šią daržovę paprastiems žmonėms buvo sunku. Todėl bulvinių blynų šalyje negalėjo egzistuoti iki XVIII a.

Tačiau be bulvinių blynų tikriausiai buvo ir kitų. Pavyzdžiui, svogūnai.

Svogūninius blynus ruošime patys.

Ingredientai svogūniniams blynams:

svogūnai – 3 vnt.;
druska – žiupsnelis;
kiaušiniai – 2 vnt .;
grietinė – šaukštai;
manų kruopos – 6 šaukštai;
pomidorų sultys – 350 ml;
česnakai – 2 gvazdikėliai.
Svogūnų blynų paruošimas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir lengvai nuspauskite rankomis, įberkite druskos. Kiaušinius įmuškite į atskirą dubenį, išplakite ir suberkite į svogūną.

Į svogūnus suberkite grietinę ir manų kruopas, gerai išmaišykite. Laukiame, kol manų kruopos išbrinks. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant paviršiaus padėkite svogūnų mišinį.

Svogūninius blynus apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Tada sudėkite visus bulvinius blynus į keptuvę ir supilkite pomidorų sultis. Kepkite blynus po dangčiu 5 minutes.

Česnako skilteles perspauskite per spaudą ir sudėkite į blynų padažą.

Bulviniams blynams galite susmulkinti petražoles ir krapus.

Svogūninius blynus geriau patiekti su pomidorų padažu su žolelėmis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.