Desertui vietoj saldumynų gaminu vyniotinį su varške be miltų! Subtilus desertas su varškės įdaru

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ritinukai – universalus būdas paruošti bet kokį įdarą tešloje. Yra daug įvairių rūšių suktinukų – su mėsa, sūriu, vaisiais ar varške. Šį sąrašą galima tęsti ilgą laiką.

Tam tikro tipo įdarui reikia pasirinkti konkrečią tešlą. Priešingu atveju gali atsirasti skonio skirtumų naudojant saldų įdarą arba, atvirkščiai, su mėsos įdaru.

Ruoškime varškės suktinukus naudodami konkrečiam įdarui tinkamus ingredientus.

Ingredientai varškės vyniotiniui:

vištienos kiaušiniai - 2 vnt .;
grietinėlė - a.š. l.;
cukrus - 20 g;
varškės sūris - 245 g;
kepimo milteliai - 0,5 šaukštelio.

Varškės suktinuko paruošimas:

Kiaušinių mišinį reikia paskirstyti į skirtingus dubenėlius, baltymus atskirti nuo trynių. Įdarui paruošti trynius reikia sumaišyti su 125 gramais varškės ir kepimo milteliais.

Varškės masę išplakti iki vientisos masės. Plaktuvu išplakame baltymus iki stabilių smailių ir sudedame į varškės mišinį.

Gautą varškės tešlą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.

Kol ruošiamas vyniotinio pagrindas, dubenyje sumaišykite 120 gramų varškės ir grietinėlės. Sumaišykite ingredientus iki kreminės konsistencijos.

Kai pyragas bus paruoštas, paviršių patepkite varškės kremu ir susukite į vyniotinį. Desertą valandai palikite šaldytuve, kad įdaras šiek tiek sustingtų.

Rezultatas – skanus naminis vyniotinis. Kaip matote, kai kurioms saldžių suktinukų rūšims miltų naudoti nereikia.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.