Užkandžiai yra vienas dažniausiai parduodamų produktų parduotuvėse, restoranuose ir kavinėse. Žinoma, užkandžiai pardavimų požiūriu negali lygintis su kepiniais ar pieno produktais. Tačiau tai taip pat svarbus segmentas paprasto vartotojo krepšelyje.
Žmonės mėgsta valgyti įvairius užkandžius. Ši kultūra į mūsų šalį atkeliavo iš JAV, kur traškučiai, krekeriai ir smulkūs desertai užima didžiulę vartojimo dalį. Psichologiškai daug žmonių lengviau susikaupia valgydami užkandžius. Be to, su tokiais produktais lengviau atsipalaiduoti.
Galbūt šie veiksniai lėmė tai, kad žmonės labai prisirišo prie užkandžių. Tačiau ne visi užkandžiai yra sveiki organizmui. Parduotuvėse įsigyti gali sukelti priklausomybę dėl savo kenksmingų komponentų.
Todėl turėtumėte išmokti pasigaminti naminių krekerių, kurie bus ne ką prastesni nei parduotuvėje pirktieji.
Ingredientai skrebučiams:
duona – 3 riekelės;
pienas – 3 šaukštai. l.;
cukrus – 4 šaukštai. l.;
sviestas – 30 g;
vanduo – 3 šaukštai. l.
Krekerių paruošimas:
Duonos riekeles reikia supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Duonos kubelius sudėkite į keptuvę be aliejaus ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Leiskite džiūvėsėliams atvėsti atskirame dubenyje. Į keptuvę supilkite granuliuotą cukrų, užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol karamelizuosis.
Kai tik cukrus pradeda karamelizuotis, į mišinį įpilkite sviesto ir išmaišykite. Kai sviestas ištirps, supilkite pieną ir maišykite, kol susidarys karamelinė spalva.
Į gautą masę perkelkite krekerius ir gerai išmaišykite. Ant pergamentinio popieriaus leiskite karameliniam mišiniui sukietėti ant duonos.
Dėl to turime įdomų užkandį prie arbatos.
Tai geras būdas pakeisti įvairius parduotuvės desertus ir sausainius.