Tokie lengvi desertai paruošiami labai greitai, išeina ne tik skanūs, bet ir sveiki, labai aromatingi. Šokoladinio deserto privalumas tas, kad jame mažai kalorijų, jį galima valgyti ir valgyti nesirūpinant savo figūra.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
juodojo šokolado, 170 g;
riebaus kokosų pieno, 375 ml;
avižiniai dribsniai, 220 g.
Virimo procesas
Desertui geriau paimti apvalią 18 cm skersmens formą.
Uždenkite keptuvę pergamentu ir sutepkite sviestu.
Šokoladą sulaužome gabalėliais ir skandiname bet kokiu jums patogiu būdu.
Kokosų pieną užvirinkite ir sumaišykite su šokoladu iki vientisos masės.
Suberkite avižinius dribsnius ir išmaišykite.
Supilkite mišinį į formą, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms, kad sustingtų.
Desertą galite patiekti su vaisiais.
Gardumynas nelabai saldus, nes… Čia nenaudojamas papildomas cukrus. Bet jei mėgstate saldesnius desertus, į pieną suberkite cukrų ar miltelius, maišykite, kol ištirps ir tada sumaišykite su šokolado mišiniu.
Avižinius dribsnius galima pakeisti kitu užpildu. Pavyzdžiui, kukurūzų dribsniai ar lazdelės. Bet jiems masę reikia atvėsinti, kad deserte nesuminkštėtų.