Vokiečių virtuvė yra labai įvairi ir kūrybiškumui ribų tikrai nėra. Šios virtuvės patiekalai yra labai turtingi ne tik daržovėmis, bet ir kaloringumu.
Labai dažnai vokiečių virtuvėje susiduriame su tuo, kad jie imasi klasikinio recepto ir papildo jį savais ir būdingais ingredientais. Dėl to jie klasikinį ir gerai žinomą receptą paverčia originaliu patiekalu , kuris yra ne tik labai skanus, bet ir lengvai patiekiamas. Vienas iš tipiškų vokiečių virtuvės patiekalų – netikras kiškis, ir nors kiekviena šeimininkė turi savo variantą, originalus receptas yra tas pats.
Sudedamosios dalys, reikalingos netikram triušiui pagaminti:
- 50 gramų rūkytos kiaulienos pilvo
- 200 gramų vištienos filė
- 500 gramų maltos jautienos
- 7 kiaušiniai
- 20 gramų duonos
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo
- 150 mililitrų pieno
- 200 gramų špinatų
- 20 gramų šoninės
- druskos, juodųjų pipirų (maltų)
- 250 gramų svogūnų
- 1 arbatinis šaukštelis sviesto
- 20 gramų kvietinių miltų
- jautienos sultinio
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Dviejų rūšių mėsa užtikrins mūsų sėkmę
Imame 3 riekeles duonos, kurioms iš pradžių nuimame plutą, o tada pamerkiame į duoną. Kai tik duona sugeria pieną, jį nuspaudžiame ir kartu su faršu dedame į mėsmalę. Leidžiame aparatui apdoroti mėsos ir duonos derinį ir skubame prie vištienos. Supjaustykite tai kartu su lašiniais mažais kubeliais ir atidėkite.
Špinatus sumaišykite lengvai ir greitai
Į keptuvę sudėkite špinatus kartu su saulėgrąžų aliejumi. Troškinkite šį mišinį, kol skystis iš keptuvės išgaruos. Špinatus taip pat būtina pagardinti druska ir pipirais . Taip paruoštą mišinį iš keptuvės perkelkite į lėkštę ir atidėkite. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite su 3 kiaušinių tryniais. Tada į jį taip pat dedame vištienos mėsą ir taukų kubelius.
Išvirkite kruopščiai suvyniotus suktinukus
Iš likusių kiaušinių baltymų išplakame putas, kurias dedame į špinatus. Paruošime maistinę foliją, ant kurios pirmiausia tepsime šoninę, ant jos paruoštą mėsos mišinį ir kaip paskutinį sluoksnį špinatų mišinį . Į špinatus įmuškite virtų kiaušinių, tada susukite mėsą, kad susidarytumėte vyniotinį. Taip paruoštą patiekalą pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
Kad patiekalas būtų minkštas, pagaminsime padažą
Paruoštą mėsą rekomenduojame patiekti su svogūnų padažu. Tai ruošiame paprastai, keptuvėje suputojame smulkiai supjaustytą svogūną, kurį apibarstome paprastais miltais . Šį mišinį pakepinkite 3 minutes, tada užpilkite karštu sultiniu, pagardinkite cukrumi, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Pabaigoje taip pat įmaišome grietinę ir galime patiekti.