Daugiau nebeperku čeburekų – gaminu tik taip! Tešla iš verdančio vandens: genialiai paprasta ir neįtikėtinai skanu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Čeburekai – tai kepti pusapvalės formos pyragėliai iš plonos tešlos su sultingu mėsos įdaru.

Čeburekams būdingas plonas, bet elastingas apvalkalas, kuris kepant įgauna auksinę spalvą ir išlaiko viduje esančias aromatingas mėsos sultis.

Tradiciškai chebureks tešla ruošiama nenaudojant mielių. Tam naudojamas vanduo, miltai ir druska. Kai kuriuose receptuose dedama degtinės arba acto, kuris suteikia plutai ypatingą burbuliuojančią ir traškią tekstūrą.

Įdaras neapsiriboja vien malta mėsa. Yra įvairių variantų, į kuriuos įeina sūris, bulvės, grybai ir net žolelės

. Vis dėlto čeburekai su mėsos įdaru laikomi klasikiniu ir labiausiai paplitusiu šio patiekalo variantu.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 500 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 30 g;
  • Verdantis vanduo – 250 ml.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Svogūnai – 300 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Juodieji pipirai – 1 šaukštelis;
  • maltos mėsos – 400 g;
  • Šaltas vanduo – 100 ml.

Čeburekų paruošimas:

Išmaišykite miltus, padarykite juose duobutę. Į duobutę įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų ir verdantį vandenį

. Šaukštu išmaišykite ingredientus. Kai tešla bus ne per karšta, rankomis surinkite ją į bloką

. 15 minučių palikite tešlą maišelyje

.

Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite jį su druska ir juodaisiais pipirais

. Svogūną suminkykite plaktuvu ir į jį sudėkite maltą mėsą. Į mišinį supilkite šaltą vandenį, išmaišykite svogūnus ir mėsą

Taip pat skaitykite:  Mano vyras gamina kiekvieną dieną. Naujas ir greitas paprasto skanėsto receptas

. Užminkykite tešlą ir padalykite ją į 8 ritinėlius

.

Kiekvieną ritinėlį iškočiokite į ploną plokštainį

. Ant dalies plokštainio užtepkite įdaro, tešlą patepkite plonu sluoksniu. Kitą plokštainio pusę uždenkite įdaru ir užspauskite kraštus.

Jei kraštas nelygus, galite jį apipjaustyti peiliu.

Keptuvėje įkaitinkite 300 ml augalinio aliejaus ir sudėkite į jį čeburekus

.

Чебуреки больше не покупаю — готовлю только так! Тесто на кипятке: гениально просто и невероятно вкусно

Kepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.

Iškepusius čeburekus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.

Чебуреки больше не покупаю — готовлю только так! Тесто на кипятке: гениально просто и невероятно вкусно

Gausite traškius, sultingus naminius čeburekus.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *