Salotos susideda tik iš dviejų produktų: svogūnų ir jūros žuvies. Tačiau dėl to gaunamas neįtikėtinai minkštas, aromatingas ir sotus užkandis, kuriuo nesigėdija patiekti net išrankiausiems svečiams.
Patarimas: kol kepa žuvis, pamarinuokite svogūnus! Taigi salotoms paruošti prireiks kiek daugiau nei 20 minučių. Kaip padažą aš naudoju naminį majonezą, bet galite naudoti ir parduotuvėje pirktą. Svarbiausia, kad riebalų kiekis būtų ne mažesnis kaip 50%. Patikėkite, šis sultingas, skanus ir gražus žuvies užkandis privers jus pamilti save nuo pirmo šaukšto. Vyras sako, kad šios salotos bus net geresnės nei jo mėgstamiausia Mimoza. Ir tai jau lygis!
Ingridientai:
- Gorbusha – 1 kg
- Krapai – 1 krūva.
- Lauro lapas – 2 vnt.
- Druska – 2 šaukštai. l.
- Svogūnai – 400 g
- Majonezas – pagal skonį
- Cukrus – 1,5 šaukštai. l.
- Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
- Actas – 5 šaukštai. l.
- Vanduo – 200 ml
Dalinuosi kepimo receptu:
Išvalykite žuvį ir supjaustykite porcijomis. Į keptuvę supilkite vandenį ir užvirinkite. Tada įpilkite 1 valg. druskos, lauro lapelių ir nedidelio ryšelio krapų. Kuprotąjį banginį įdėkite į verdantį vandenį ir virkite 10-12 minučių.
Pradėkite marinuoti svogūnus. Norėdami tai padaryti, turite smulkiai pjaustyti daržovę (plonais pusžiedžiais) ir nuplauti po šaltu vandeniu. Tada įpilkite 1,5 a.š. l. druskos, cukraus ir acto. Išmaišykite ir užpilkite vandeniu. Palikite 15 minučių.
Vėliau gatavą žuvį išimkite iš keptuvės ir leiskite atvėsti. Tada atskirkite žuvį nuo kaulų, padalinkite į plonus pluoštus.
Išmeskite gatavą svogūną į kiaurasamtį. Į jūrą galite įberti šiek tiek druskos, juodųjų pipirų ir mėgstamų prieskonių.
Surinkite salotas: pirmiausia išdėliokite sluoksnį žuvies, tada svogūnus ir majonezą. Taip kaitaliokite, kol sunaudos visus ingredientus. Ant viršaus turėtų būti žuvies.
Pabaigoje gausiai aptepame majonezu, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms, geriausia per naktį. Jei nėra laiko laukti, tiesiog viską išmaišykite ir patiekite. Paruoštas salotas papuoškite smulkiai pjaustytais krapais.