Paplotėliai turi labai minkštą ir malonią tešlą. Mėsos įdaras labai sultingas, aromatingas ir patrauklus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
miltų, apie 500 g;
druskos, 1 šaukštelis;
verdantis vanduo, 250 ml;
augalinis aliejus, 2 valg.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
malta mėsa, 800 g;
žalieji svogūnai ir kiti žalumynai pagal skonį;
druska, prieskoniai, prieskoniai.
Virimo procesas
Maltą mėsą sumaišykite su smulkiai pjaustytomis žolelėmis ir žaliais svogūnais, druska ir pipirais. Suberkite prieskonius, kuriuos visada naudojate kimšdami mėsą į pyragus. Jei masė labai tiršta, įpilkite sviesto arba ledinio vandens, sultinio, grietinės.
Išsijotus miltus sumaišykite su druska, įpilkite vandens, augalinio aliejaus ir minkykite tešlą. Galite pridėti šiek tiek daugiau miltų, jei mišinys pasirodys lipnus ir klampus.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Tešlą padalinkite į porcijas, iškočiokite rutuliukus ir palikite 5 min.
Iškočiokite apvalius paplotėlius, į vidurį dėkite įdarą ir suspauskite pyragą ratu, kočėlu iškočiokite iki savo keptuvės skersmens.
Kepkite ant mažos ugnies nedideliame kiekyje augalinio aliejaus.
Paplotėliai išeina tiesiog nuostabūs, minkšti ir patrauklūs. Išėmę iš keptuvės, patepkite sviesto gabalėliu, kad būtų dar skanesni.