Daug skaniau ir sveikiau nei pyragaičiai. Tokio skanumo su cukinijomis dar nebandėte

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tikriausiai daugelis žino apie tokį populiarų mėsos pyragą kaip čeburekas. Šis patiekalas į centrinę mūsų šalies dalį atkeliavo iš Krymo totorių virtuvės.

Deja, nepavyko išsaugoti pyragų originalios formos. Iš pradžių tešla čeburekams buvo ruošiama iš neraugintos tešlos, įdarytos aviena. Čeburekai buvo kepti riebaluose, o ne augaliniame aliejuje.

Mūsų supratimu, čeburekai ruošiami iš įprastos tešlos, iš kiaulienos. Be to, juos kepame įprastame saulėgrąžų aliejuje. Be to, yra daržovių čeburekų, kurie niekaip nesusiję su tradiciniais. Apie cukinijų čeburekus verta papasakoti plačiau.

Ingredientai cukinijų pyragui:

miltai - 500 g;
verdantis vanduo - 300 ml;
druska - šaukštelis;
augalinis aliejus - 3 šaukštai. l.;
cukinijos - 3 vnt.;
svogūnai - 3 vnt.;
petražolės - krūva;
juodieji pipirai - žiupsnelis.

Cukinijų čeburekų paruošimas:

Norėdami paruošti tešlą, į miltus įberkite druskos, įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite. Į miltus pamažu supilkite verdantį vandenį ir mentele išmaišykite tešlą.

Kai tešla atvės, minkykite ją rankomis, kol susidarys elastingas rutuliukas. Įdėkite tešlą į celofaną ir palikite 10 minučių.

Cukinijai nuimame kotelius ir sutarkuojame stambia tarka. Cukinijų mišinį pabarstykite druska ir palikite 10 min. Tada iš cukinijų išspauskite vandens perteklių.

Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Cukinijų mišinį dėkite į keptuvę su svogūnais ir pakepinkite.

Susmulkinkite petražoles, suberkite kartu su juodaisiais pipirais į keptuvę su cukinijų mase ir svogūnais, išmaišykite. Dar kartą išminkykite tešlą ir padalinkite į 20 vienodų kolobokų.

Kiekvieną bandelę susukite į ploną plokščią pyragą. Ant kai kurių paplotėlių uždėkite cukinijų įdarą. Uždenkite įdarą antrąja tešlos dalimi ir užsandarinkite viduje. Perteklinius kraštus nupjauname.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Šie cukinijų čeburekai pasirodo ne ką prastesni nei mėsiniai. Jie yra sveiki ir skanūs tuo pačiu metu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.