Daug skanesnė nei raudona žuvis! Sultingos silkės receptas gardžiame marinate.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Viduramžiais silkė buvo laikoma vargšo žmogaus žuvimi dėl nemalonaus, kartaus skonio. Tik vėliau jūreiviai sugalvojo pašalinti iš šios žuvies perteklinius organus, kad atsikratytų nemalonaus poskonio.

Laivuose silkės buvo laikomos statinėse. Vieną dieną jūreivis į statinę įpylė druskos, ir žuvis ėmė marinuotis. Tokiu būdu silkės buvo sūdomos ir marinuojamos toliau. Dabar turime daug skirtingų marinavimo receptų ir džiaugiamės galėdami pasidalinti vienu skaniausių.

Marinuotos silkės ingredientai:

  • silkė — 2 vnt.;
  • saulėgrąžų aliejus – 130 ml;
  • svogūnai – 3 vnt.;
  • obuolių sidro actas – 60 ml;
  • druska – šaukštai l.;
  • medus – šaukštai l.;
  • kalendra – 20 žirnelių;
  • garstyčios – arb. šaukštelis;
  • juodieji pipirai – 15 žirnelių;
  • pomidorų padažas – 4 šaukštai;
  • kvapieji pipirai – 11 žirnelių;
  • gvazdikėliai – vnt.;
  • pipirų mišinys – 0,5 šaukštelio.

Marinuotos silkės paruošimas:

Silkę reikia išfiletuoti. Tam reikia nuimti odą, galvą ir pelekus, pašalinti vidurius ir stuburą. Silkę supjaustykite 2 cm pločio gabalėliais.

Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Dubenyje sumaišykite druską, juoduosius ir kvapiuosius pipirus, kalendrą, medų, pomidorų padažą, obuolių actą, pipirų mišinį, garstyčias ir gvazdikėlius. Užpilkite mišinį augaliniu aliejumi ir supilkite marinatą į puodą.

Pomidorų mišinį virkite ant vidutinės ugnies, kol medus ištirps, nuolat maišydami marinatą.

Toliau marinatą reikia atvėsinti iki kambario temperatūros.

Svogūną, silkę ir marinatą sluoksniais sudėkite į litro stiklainį. Paskutinis sluoksnis prieš uždarant stiklainį turėtų būti svogūnas.

Taip pat skaitykite:  Naujas „šedevras“ iš bulvių. Sotūs mėsos suktinukai: net nespėjo atvėsti, suvalgo per minutę

Sandariai uždarykite stiklainį dangteliu ir palikite marinuotis šaldytuve 24 valandas.

Tinkamai paruošus marinatą, žuvis ir svogūnas sugers visą pomidorų ir paprikų mišinį. Gausite gardžią, sultingą silkę, kuri puikiai tiks patiekti net ypatingomis progomis.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.