Obuolių pyragai kepami jau šimtmečius, todėl šį skanėstą galima vadinti klasikiniu naminiu skanėstu. Obuolių patiekalus mėgsta gaminti ne tik namų šeimininkės, bet ir profesionalūs konditeriai, išbandantys vis naujus ir įmantrius receptus.
Šiandien norime pasidalyti paprastu obuolių pyrago paruošimo būdu.
Šio skanėsto išskirtinumas bus tas, kad jame nedaug tešlos ir daug sultingų obuolių.
Būtinai išbandykite šį receptą savo virtuvėje.
Sudedamosios dalys: 1:
- Obuoliai – 3-4 vnt;
- miltai – 4 valg;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 4 valg;
- kildinimo medžiagos – šaukštelis;
- vanilino.
Obuolių millefeuille paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite 2 vištų kiaušinius. Supilkite cukrų ir vaniliną, išmaišykite plaktuvu. Suberkite 4 valgomuosius šaukštus miltų ir vėl plakite plaktuvu. Įberkite šaukštelį kepimo miltelių, išmaišykite
. Bulvių skustuku supjaustykite obuolius plonais griežinėliais. Sudėkite visus ingredientus kartu.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Išklokite mūsų ruošinį ir šiek tiek prispauskite
. 40 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Paruošę palikite 4 valandas atvėsti.
Išimkite iš formos ir mėgaukitės.
Jei norite, ant viršaus galite užtepti uogienės.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
