Daugelis žmonių mėgsta sūrį. Šis produktas tapo tokia neatsiejama mūsų mitybos dalimi, kad dabar jau neįmanoma įsivaizduoti daugumos patiekalų be sūrio.
Rauginto pieno produktų istorija prasideda prieš 7000 metų. Pagalvok apie tai, Homeras ir Egipto faraonai kadaise valgė sūrį! Šiais laikais šio išskirtinio senovės delikateso galima įsigyti bet kurioje parduotuvėje.
Sūrio pyragaičiai mėgaujasi ypatinga žmonijos meile. Kadaise chačapuris ir pica buvo paklausūs visur. Tačiau yra ir paprastesnių sūrio patiekalų, pavyzdžiui, sūrio pyragaičių. Parodysime vieną iš puraus sūrio kepinių paruošimo būdų.
Ingredientai sūrio paplotėliams:
miltai – kg;
grietinė – 5 šaukštai. l.;
pienas – 250 ml;
sūris – 100 g;
augalinis aliejus – 70 ml;
mielės – šaukštelis;
vanduo – 250 ml;
cukrus – 2 šaukštai. l.;
druska – ½ šaukštelio.
Sūrio pyragų paruošimas:
Pieną ir augalinį aliejų supilkite į šiltą vandenį, įpilkite granuliuoto cukraus ir mielių, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į skystį įsijokite 250 gramų miltų, sumaišykite su visa mase ir palikite uždengtą 10 minučių.
Į tešlą suberkite druską ir likusius miltus ir minkykite tešlą. Palikite bandelę po plėvele pusvalandžiui šiltoje tešloje.
Sūrį sumalkite ant vidurinių trintuvės pjaustytuvų ir sumaišykite su grietine. Padalinkite tešlą į 7 vienodus kolobokus. Bandeles perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir rankomis išminkykite jas į plokščius pyragus.
Ant kiekvieno papločio uždėkite sūrio įdarą ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Kepkite pyragus 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
Į paplotėlių įdarą rekomenduojame dėti mėgstamų žolelių – krapų, petražolių, kalendros.
Tai suteiks kepiniams papildomą skonio ir aromato natą.