Dar niekada nevalgėte tokių skanių burokėlių. Kaip paruošti sveikus raugintus burokėlius

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugeliui burokėliai yra tokia paprasta daržovė, kad į juos nekreipiama dėmesio. Tai yra, jie į savo racioną neįtraukia burokėlių, pirmenybę teikdami egzotiškesniems produktams, pavyzdžiui, avokadams.

Be jokios abejonės, egzotiški vaisiai ir daržovės yra naudingi organizmui. Tačiau avokadų ir kitų panašių daržovių kaina gali būti labai didelė. Tuo pačiu metu jūs negalite virti sriubos iš avokado, skirtingai nei burokėliai.

Apylinkėse verta tolygiai paskirstyti egzotiškas ir įprastas daržoves. Tada galėsite derėtis su savo mityba. Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti paruoštas salotas iš paprastų burokėlių.

Ingredientai raugintiems burokėliams:

  • burokėliai – 3 kg;
  • druska – 2 šaukštai;
  • cukrus – a.š.

Marinuotų burokėlių paruošimas:

Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambiomis trintuvės pjaustyklėmis. Burokėlius taip pat galite sutarkuoti plonais griežinėliais.

Burokėlių masę pabarstykite druska ir granuliuotu cukrumi ir gerai išmaišykite. Burokėlius sudėkite į sterilizuotą stiklainį ir sandariai sutankinkite.

Sultys turi būti burokėlių masės paviršiuje, viduje neturi likti oro. Iš dangtelio padarome lenkimą ir dedame į stiklainį ant burokėlių sluoksnio.

Stiklainio kaklelį uždenkite skudurėliu. Palikite burokėlius šiltoje vietoje tris dienas. Toliau burokėlius galima dėti į šaldytuvą.

Raugintų burokėlių uždengti ir pradurti nereikia.

Prieš patiekiant, burokėlius reikia apipilti vandeniu. Šios salotos naudojamos su svogūnais arba česnakais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.