Dabar taip verdu makaronus su vištiena. Sultingi makaronai ir vištienos užkepėlė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Patiekalas paprastas, bet gana originalus ir sultingas, sotus. Galite paimti įvairius makaronus, tinka įvairių rūšių ir veislių. Vartokite daugiau sūrio ir prieskonių pagal savo skonį.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • vištienos krūtinėlė, 350 g;
  • kiaušiniai, 4 vnt.;
  • pienas, 300 ml;
  • sūris, 100 g;
  • kietųjų kviečių makaronai, 250 g;
  • saulėgrąžų aliejus, 35 ml;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • pipirai ir prieskoniai, aromatinės žolelės, bazilikas, žalumynai ir žalieji svogūnai;
  • pomidorai, 2 vnt.

Virimo procesas

Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustyti gabalėliais.

Supilkite makaronus į kepimo indą, ant viršaus dėkite mėsą.

Pomidorus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į formą.

Smulkiai supjaustykite žalumynus ir žaliuosius svogūnus arba paprastus svogūnus į plonus pusžiedžius. Supilti į formą.

Kiaušinius sumaišyti su pienu, pipirais, aromatinėmis žolelėmis, druska ir prieskoniais. Padažą užpilame ant formoje esančios masės.

Ant viršaus triname kietąjį sūrį, kurį pasirenkate pagal savo skonį.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Jei bijote, kad per tą laiką sūris gali apdegti, uždenkite troškintuvą folija, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite foliją ir tik tada pabarstykite sūriu.

Aš patiekiu sotų, apetitą žadinantį troškinį su grietinės, česnakų ir krapų padažu, galima dėti daugiau garstyčių arba naudoti kitą padažą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.