Tokia sultinga ir aromatinga žuvis, kepta orkaitėje, gali būti paruošta ne tik iš menkės, bet ir iš bet kokios kitos žuvies.
Norėdami paruošti 2 porcijas, jums reikės šių ingredientų:
menkės ar kitos žuvys;
svogūnas, 2 vnt;
morkos, 1 vnt;
saldžiosios paprikos, 4 vnt;
česnako, 2 gvazdikėlių;
grietinė arba grietinėlė, 50 - 200 g;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
druska pipirai.
Virimo procesas
Supjaustykite žuvį porcijomis.
Morkas smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, saldžiąją papriką supjaustykite kaip norite.
Augaliniame aliejuje apkepkite morkas ir paprikas iki vidutinio minkštumo.
Česnaką stambiai supjaustykite ir suberkite į daržoves, išmaišykite ir pakepinkite porą minučių. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
Svogūną sutrinkite rankomis ir padėkite ant kepimo formos dugno.
Ant viršaus sudėkite žuvies gabalėlius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Daržoves sutrinkite trintuvu, kad susidarytų padažas.
Padažą sumaišykite su grietine arba riebia grietinėle.
Padažą pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį.
Patarimas: jei padažas labai tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
Padažą užpilkite ant žuvies.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol užvirs ir kepkite dar 30 minučių.
Patiekite žuvį apibarstę šviežiomis žolelėmis ir įvairiais garnyrais.