Cukinijų salotų užkandis: tiesiog skanu. Kaip kepti cukinijas, kad jos nesugertų aliejaus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų salotos yra puikus ir sveikas patiekalas, kuris gali puikiai papildyti jūsų stalą. Iš Centrinės Amerikos kilusios cukinijos dėl savo subtilaus skonio ir mažo kaloringumo jau seniai populiarios kulinarijoje. Jose gausu vitaminų A ir C, taip pat kalio ir magnio, todėl jos puikiai tinka besirūpinantiems sveiku maistu. Cukinijų

salotas galima ruošti įvairiais būdais: žalias, lengvai apkeptas ar net marinuotas. Ši universali daržovė puikiai dera su įvairiais ingredientais – šviežiomis, keptomis ar kepintomis.

Dažnai į cukinijų salotas dedama šviežių daržovių, pavyzdžiui, pomidorų, agurkų ir paprikų, žolelių.

Papasakosime, kaip paruošti salotų užkandį iš cukinijų

Ingredients:

  • Sudedamosios dalys: cukinijos – 700 g;
  • Pomidorai – 2 vnt;
  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • kalendros – saujelė;
  • petražolės – ryšulėlis.

Padažo ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
  • Sojų padažas – 2 šaukštai;
  • grūdinės garstyčios – 2 šaukšteliai;
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • „Hmeli-Suneli” – ½ šaukštelio;
  • kalendros – ½ šaukštelio;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Cukinijų salotų paruošimas:

Supjaustykite cukiniją stambiais gabalėliais, pasūdykite ir sumaišykite giliame dubenyje. Palikite cukinijas 10 minučių, tuo pat metu supjaustykite pomidorus kubeliais

, smulkiai sukapokite petražoles ir kalendras, įspauskite česnako skilteles į žalumynus

.

Cukinijas lengvai pamerkite į popierinį rankšluostį, įmuškite kiaušinį ir sumaišykite

. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite cukinijas. Kepkite cukinijas 7-8 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Taip pat skaitykite:  Subtilus abrikosų pyragas su traškia tešla ir traškiu užpilu

Kai cukinijos atvės, salotinėje jas sumaišykite su pomidorais ir žolelių bei česnakų mišiniu. Padažui alyvuogių aliejuje sumaišykite sojų padažą, garstyčių sėklas, citrinos sultis, cukrų, apynius, kalendrą ir druską.

Padažą supilkite į salotas ir gerai išmaišykite

.

Palikite salotas šaldytuve 1,5 valandos.

Салат закуска из кабачков: просто объедение. Как пожарить кабачки, чтобы они не впитывали масло

Rezultatas – turime gardų cukinijų užkandį. Šis receptas tinka kebabams arba naudoti atskirai.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *