Šis daržovių troškinys yra toks švelnus, patrauklus ir sotus, kad jums net nereikia gaminti sočių mėsos užkandžių pietums ar vakarienei.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
cukinijos ir morkos po 2 vnt.;
riebaus kefyro arba natūralaus jogurto, 250 ml;
saldžiosios paprikos ir svogūno 1 vnt.;
kiaušiniai, 3 vnt;
miltai, 140 g;
cukraus, 1 šaukštelis;
druska, pipirai, žolelės, prieskoniai, aromatinės žolelės;
sūris, 100 g;
sodos arba kepimo miltelių, 0,5 arb.
Virimo procesas
Jei turite jaunų cukinijų, tada žievelės nenuimame, o viską supjaustome kubeliais.
Trys morkos ant rupios trintuvės.
Svogūną supjaustykite kubeliais.
Saldžiąją papriką supjaustykite gabalėliais.
Sumaišykite visas daržoves.
Kiaušinius plakite plaktuvu iki vientisos masės, įpilkite kefyro arba jogurto, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių, cukraus, aromatinių žolelių, žolelių ir smulkiai pjaustyto česnako pagal skonį ir norą.
Suberkite persijotus miltus su soda arba kepimo milteliais ir užminkykite gana tirštą tešlą.
Tešlą supilti į daržoves, išmaišyti, kad visos pasidengtų tešla.
Formą ištepkite aliejumi ir išklokite mišinį, išlyginkite.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-50 minučių.
Išimkite, pabarstykite smulkiai pjaustytais krapais ir tarkuotu sūriu ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Šį aromatingą ir patrauklų troškinį patiekiu su keptomis bulvėmis, rytietiškais virtais ryžiais ir spagečiais.