Cukinijų kotletai. Nė vienas iš svečių neatspės, kad receptas yra be mėsos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daržovių pyragaičiai gali būti svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminai, mineralai ir skaidulos, šaltinis. Juose mažai riebalų ir kalorijų, todėl jie yra geras pasirinkimas tiems, kurie stebi savo svorį.

Paplotiniuose naudojamose daržovėse, tokiose kaip morkos, bulvės, žiediniai kopūstai ar cukinijos, gausu vitaminų A, C ir K, taip pat mineralų, tokių kaip kalis ir magnis. Be to, juose yra skaidulų, kurios padeda gerinti virškinimą ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Tačiau verta atminti, kad daržovių kotletų nauda priklauso nuo naudojamų ingredientų ir paruošimo būdo.

Geriausia rinktis šviežias daržoves, kepant nepilti didelio aliejaus kiekio ir neperdaug druskos bei prieskonių

Paruoškime cukinijų kotletus

Ingridientai:

Cukinijos - 3 vnt.;
Morkos - 2 vnt.;
Avižiniai dribsniai - 4 šaukštai;
Kietas sūris - 120 g;
Bulvės - 2 vnt.;
Kiaušiniai - 3 vnt.;
itališkos žolės - 1 šaukštelis;
Druska - ⅓ šaukštelio;
Augalinis aliejus - 50 ml.

Ingredientai padažui:

Grietinė - 2 šaukštai;
Majonezas - 2 šaukštai;
Česnakai - 2 gvazdikėliai;
paprika;
Druska;
Agurkas - 1 vnt.

Cukinijų kotletų ruošimas:

Cukinijas sutarkuojame stambia tarka, jei norite, galite nulupti iš anksto; Cukinijų masę pasūdyti ir išmaišyti.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka, tris morkas atskirai. Iš moliūgų mišinio išspauskite skysčio perteklių.

Į moliūgų mišinį suberkite morkas ir sūrį, išmuškite kiaušinius. Į mišinį sutarkuokite bulves, o česnaką sutarkuokite smulkia tarka.

Į mišinį įpilkite itališkų žolelių, rūkytos paprikos ir, jei norite, juodųjų pipirų.

Susmulkinkite žalumynus – petražoles ir krapus, suberkite į mišinį kartu su avižiniais dribsniais ir gerai išmaišykite. Palikite mišinį 15-20 minučių, kad avižiniai dribsniai išbrinktų.

Iš mišinio formuojame kotletus, apvoliojame miltuose ir kepame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Gatavus kotletus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.

Padažui majonezą sumaišykite su grietine, druska ir paprika, česnako skilteles perbraukite per spaudą. Į padažą sutarkuokite agurką ir išmaišykite.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.