Cukinijų suktinukai – originalus ir skanus patiekalas, galintis paįvairinti jūsų meniu. Tai keptų skvošo plokščių ritinėliai, suvynioti su įdaru arba be jo.
Šis patiekalas gali būti patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas, kaip užkandis arba vienas patiekalas. Cukinijų suktinukus lengva pagaminti ir galima pritaikyti pagal savo pageidavimus: eksperimentuokite su skirtingais padažais, priedais ir prieskoniais, kad sukurtumėte savo unikalų receptą.
Mes jums pasakysime, kaip patys pasidaryti cukinijų vamzdelius.
Ingredientai tešlai:
kefyras – 250 g;
kiaušinis – 1 vnt .;
druska – 1 šaukštelis;
miltai – 450 g;
kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
augalinis aliejus – 50 g;
cukinijos – 400 g;
morkos – 1 vnt .;
svogūnas – 1 vnt .;
druska – ⅓ šaukštelis.
Skvošo vamzdelių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite. Tada į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Padėkite tešlą po celofanu ir palikite 20 minučių. Šiuo metu įdarui susmulkinkite svogūną ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Morkas ir cukiniją sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skystį iš daržovių. Cukinijas ir morkas sudėkite į keptuvę su svogūnais ir pakepinkite.
Dubenyje su varške sutarkuokite sūrį stambia tarka ir išmaišykite. Padalinkite tešlą į 4 kolobokus, kiekvieną iškočiokite į apvalų 20 cm skersmens sluoksnį.
Padalinkite sluoksnį į 4 trikampius. Į kiekvieną dedame cukinijų arba varškės įdarą.
Artimiausius trikampių galus užlenkiame į vidų ir suvyniojame įdarą į vamzdelį.
Tą patį darome su varškės įdaru. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite vamzdelius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Gaunasi skanūs vamzdeliai su varškės ir cukinijų įdaru. Tai puikūs greiti pyragėliai kiekvienai dienai.