Cukinija ir 2 kiaušiniai. Švelnus ir sotus cukinijų apkepas pusryčiams: receptas be orkaitės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų troškinys – tai paprastai paruošiamas, tačiau gana maistingas patiekalas. Švelni cukinijų tekstūra puikiai dera su kiaušiniais, sūriu ir įvairiais prieskoniais, kad sukurtų sultingą ir aromatingą patiekalą, tinkantį įvairioms progoms.

Dėl švelnaus cukinijų skonio šis troškinys patinka ir suaugusiesiems, ir vaikams. Jis ypač skanus vasarą, kai cukinijos būna šviežios.

Galite naudoti įvairių veislių cukinijas – nuo tradicinių žalių iki egzotiškų geltonų ar net dryžuotų.

Cukinijų apkepą galite patiekti karštą arba atšaldytą. Karštas troškinys ypač skanus su šaukštu grietinės arba česnakinio padažo. Kaip garnyras puikiai tiks šviežių daržovių salotos, bulvių košė arba mėsos patiekalai.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudedamosios dalys: cukinija – 500 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – 3 žiupsneliai;
  • juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinio aliejaus;
  • kumpio – 60 g;
  • porai – ryšulėlis;
  • mocarela – 100 g.

Cukinijų troškinio paruošimas:

Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su pora žiupsnelių druskos ir palikite 5-10 min. Išplakite kiaušinius kartu su druska, juodaisiais pipirais ir džiovintu česnaku

. Į kiaušinių masę įmaišykite miltų mišinį. Iš cukinijos išspauskite skysčio perteklių, supilkite į ją kiaušinių mišinį, išmaišykite

. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į ją ½ cukinijų mišinio

.

Кабачок и 2 яйца. Готовим нежную и сытную кабачковую запеканку на завтрак: рецепт без духовки

Ant cukinijų sluoksnio sudėkite kumpį, supjaustytus porus.

Кабачок и 2 яйца. Готовим нежную и сытную кабачковую запеканку на завтрак: рецепт без духовки

Mocarelą sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant kumpio ir svogūnų sluoksnio. Įdarą užpilkite likusia cukinijų mišinio dalimi.

Taip pat skaitykite:  Ji išmokė draugus virti tinginį kopūstų pyragą. Patiekalas gali sukelti nuostabą

Кабачок и 2 яйца. Готовим нежную и сытную кабачковую запеканку на завтрак: рецепт без духовки

Kepkite troškintuvą po dangčiu 5-7 minutes, tada apverskite plokščia lėkšte.

Кабачок и 2 яйца. Готовим нежную и сытную кабачковую запеканку на завтрак: рецепт без духовки

Panašiai kepkite apkepą iš antros pusės 5-7 minutes.

Кабачок и 2 яйца. Готовим нежную и сытную кабачковую запеканку на завтрак: рецепт без духовки

Gausite paprastą greitą cukinijų apkepą. Jį galima patiekti popietiniam užkandžiui arba pusryčiams.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *