Cinamoninės sraigės su varškės glaistu ir švelniu kremu! Visi dabar ieško šio recepto

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mielinė tešla yra daugelio sūrių ir saldžių kepinių pradinė medžiaga. Nors iš pirmo žvilgsnio jo paruošimas atrodo paprastas, tam, kad pavyktų, reikia laikytis tam tikros procedūros.

Mielinė tešla tinka kepti, jei galite tai padaryti. Juk taip yra su viskuo. Norėdami jį valdyti, turite turėti šviežių arba džiovintų mielių, iš kurių galite paruošti raugą, kurį vėliau panaudosite ruošdami tešlą . Turite būti kantrūs, nes tešlai pakilti reikia šiek tiek laiko. Paspartinti galima dubenį su tešla pastačius į šilumą. Kažkas tai išsprendžia pakišti ją po antklode. Ateikite pas mus kepti cinamono sraiges.

Ko prireiks ruošiant cinamonines sraiges

  • 850 g kvietinių miltų
  • 270 g cukraus
  • 170 g sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 90 g varškės
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 15 g cinamono
  • 270 ml drungno pieno

Paruošimo procedūra

  • Pradėkite gaminti raugą. Giliame dubenyje sumaišykite sausas mieles ir 70 g cukraus. Įpilkite šilto vandens ir išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir leiskite mielėms pakilti. Tai užtruks apie 15 minučių.
  • Dubenyje sumaišykite sveikus kiaušinius ir 250 ml šilto pieno. Įpilkite 50 g lydyto sviesto, druskos ir išmaišykite.
  • Tada suberkite 700 g persijotų miltų ir mediniu šaukštu minkykite tešlą iki vientisos masės ir nelips prie medinio šaukšto. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą, kad tešla pakiltų. Tai užtruks apie 1,5 valandos.
  • Dabar pradėkite ruošti įdarą. 200 g cukraus sumaišyti su cinamonu.
  • Pakilusią tešlą išdėliokite virtuvėje ant medinės lentos arba darbinio paviršiaus, kurį pabarstykite miltais, kad tešla prie jos nepriliptų. Iškočiokite į stačiakampį. Patepkite jį 70 g minkšto sviesto ir tolygiai pabarstykite cukrumi, sumaišytu su cinamonu. Tešlą susukti į vyniotinį.
  • Aštriu peiliu supjaustykite štrudelį į 15 vienodų dalių. Tam taip pat gali būti naudojamas siūlas.
Taip pat skaitykite:  Maltos mėsos receptas, kuriam nėra lygių. Vakarienei ar pietums gaminu vienoje keptuvėje
  • Atskiras sraiges išdėliokite ant kepimo skardos, ant kurios dugno uždėjote kepimo popierių. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti apie 20 minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite skardą su sraigėmis apie 25-30 minučių.
  • Paruošite kremą, kuriuo aptepsite baigtas cinamonines sraiges iškepus. Giliame dubenyje sumaišykite varškę ir 50 g minkšto sviesto bei cukraus pudrą. Įpilkite 20 ml pieno ir vanilinio cukraus. Plakate iki vientisos masės.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.